Trifecta harcos lett három kanizsai spartan versenyző

A Spartan Race legutóbbi, eplényi futamán Tiszai Szabolcs, Horváth Zoltán János és Richter Dávid is teljesítette a verseny mindhárom távját két nap alatt. A tervek szerint jövő nyáron a dél-zalai sportolók hazai környezetben is megmérettethetik magukat, hiszen egy saját rendezésű sportrendezvénynek adhat otthont a CsótóNK.

Az eplényi trifecta hétvége a legkeményebb hazai kihívása volt a Spartan Race-nek. Az embert próbáló feladat lényege, hogy a versenyzők egy hétvége alatt teljesítik a sprint, a super és a beast futamokat. Ez most összesen mintegy 50 kilométert és csaknem 100 akadályt jelentett. – 15 kilométer volt nagyjából az első, a super. Olyan 8 kilométer körül volt a sprint is. A legdurvább másnap volt, nyilván még ezek után. 24 kilométer volt nagyjából a beast. Azon már azért meg voltam lőve. A felkészülésem alatt sok minden összefüggött: funkcionális edzőként is tudtam készülni, illetve gyógytornász hallgatóként a kisebb dolgokra is oda tudtam figyelni. Így például a rehabilitációra is - fogalmazott Richter Dávid, az NK Warriors tagja. 


Richter Dávid számára különösen sikeres volt a trifecta hétvége (Fotó: Facebook)

A Spartan Race tavalyi és idei kanizsai futama is óriási siker volt. A helyi szervezők azonban úgy tervezik, jövő nyáron egy saját rendezésű terepfutó versennyel töltik meg a Csónakázó-tó környékét. – Két évvel ezelőtt mintegy 20 ezren itt voltak, majd idén is legalább ennyien ellátogattak a Csó-tóhoz. Azt gondolom, hogy a fejlesztések hatására is még jobban viszik majd a város jó hírét, népszerűségét a sportolók. S mivel ennyien látogatták meg ezt a versenyt, s ilyen népszerű volt, azt gondoltuk, hogy érdemes lenne ezt a jövőben is folytatni, s egy hazai versenyt kitalálni. Így készülünk egy saját rendezésű terepfutó versennyel - mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.


A Spartan óriási siker volt, de jövőre már egy saját rendezésű terepfutó verseny résztvevőinek kiáltásától lehet hangos a CsótóNK

Az Eplényben is remeklő NK Warriors tagok idén még egy futamon mérettethetik meg magukat: a Spartan Race utolsó hazai állomása Kazincbarcika lesz.