Zalakaros Kupa huszonhetedszer

Huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Zalakaros Kupát. Idén huszonhárom leány utánpótláscsapat méri össze tudását a közel egy hetes tornán, a fürdővárosban.


Idén huszonhárom csapat indul a Zalakaros Kupán

Idén is gyermek, serdülő, kadet és gyerek csapatokat vártak a Zalakarosban megrendezett tornára a házigazda Kanizsa Diákkosárlabda Klub és Kanizsai Vadmacskák Sportegyesület. A tornát a kadet csapatok kezdték a jól bevált helyszínen, a zalakarosi Móra-iskola torna­termében.

– Augusztus elsején kezdtük a felkészülést. Két nap futóedzés volt, hogy a lányok kicsit visszaszokjanak a kosárlabdához és két héten keresztül itt Zalakarosban edző táboroztunk. Próbáltunk felkészülni erre a tornára. Igazából itt fog kijönni, hogy a lányok mit tudtak elsajátítani eddig és az új szezonba mit fogunk tudni teljesíteni. Az elvégzett feladatokat megcsináltuk, úgyhogy állunk elébe – mondta a Kanizsa Diákkosárlabda Klub Nagykanizsai kadet utánpótláscsapat edzője Fuisz Viktória.


Fuisz Viktória

Az edző hozzátette, hogy a csapat célja idén, hogy bejusson az ország legjobb nyolc csapata közé. A szezon előtt remek lehetőség a Zalakaros Kupa az utánpótláscsapatok számára, hogy összemérjék tudásukat. A Kanizsa DKK és a Vadmacskák SE szakmai vezetője kifejtette, hogy a jelenlegi kadet csapattal szeretnének több eredményt is elérni.

– Szeretnénk itt valami eredményt elérni ebben a kadet korosztályban, mert összeszedettek és több válogatott játékos is játszik itt. Igaz nincs centerünk, de a mezőnyemberek harciasok, akarnak és mindent elkövetnek azért, hogy győzzenek. Ugyanígy a gyerek korosztályunk is egy jó korosztály, ott is szeretnénk az élen végezni  – értékelt a Kanizsa DKK és Vadmacskák SE szakmai vezetője Gábor Erzsébet.


Gábor Erzsébet

Gábor Erzsébet hozzátette: a felnőtt csapat is augusztus elseje óta edz. A Vadmacskák SE célja idén, hogy a zöld csoportból, ahol jelenleg vannak felkerüljenek a piros csoportba, majd a következő évben a cél az NB I.