Zene, tánc, tombola

Zene, tánc, tombola és közösen elköltött vacsora is szerepelt a falunap programkínálatában Homokkomáromban. A helyiek nemcsak a közösséget ünnepelték, hanem azokat a fejlesztéseket is, amelyek révén az elmúlt egy évben még élhetőbbé vált a zsákfalu.

Jól érezték magukat a gyerekek az óriási ugrálóvárban, amelyet a faluház mögötti udvaron állítottak fel. Aki pedig elfáradt, a csillámtetoválás elkészítése alatt kifújhatta magát. A jó hangulatról a falunapra meghívott művészeti csoportok, dalkörök, előadók gondoskodtak.


A legkisebbek is találtak kedvükre való elfoglaltságot a falunapon

– Nagyon jól érezzük magunkat. Mi csak úgy eljöttünk ide, mert olvastuk az újságban, hogy itt falunap lesz. Illetve az eszteregnyei dalkört mindig elkísérjük a fellépéseikre, mivel a férjem falubeli volt. Szeretjük ezt a mulatságot – mondta el kérdésünkre Gerencsér Istvánné. – Kanizsáról jöttünk a feleségemmel. Az énekkar nagyon jól működik, ezért, ha van időnk, akkor követjük őket. De amúgy itt is elég tartalmas előadások vannak – tette hozzá Gerencsér István.

A Kanizsa Táncegyüttes néptáncosai a műsorukat követően meg is táncoltatták a vállalkozó kedvűeket.


A Kanizsa Táncegyüttes tagjai ekkor még csak egymással táncoltak. Később a közönséget is bevonták...

– Jól éreztem magam. Nagyon régen volt alkalmam ekkorát táncolni, egy pár éve. Szívesen jöttem ide, mert itt születtem ebben a faluban, és szívesen jövök ide bármikor – árulta el Hohl Balázs.

A falunap a közösség ünnepe, de a helyiek annak is örülnek, hogy az elmúlt időszakban számos fejlesztés megvalósult.

– A faluház környéke újult meg, ott térköveztünk. A temető bejáratánál új kerítéselemeket helyezünk majd el. Aztán nyertünk egy energetikai pályázaton 16 millió forintot, ebből a polgármesteri hivatal nyílászáróit cseréljük ki, szigeteljük az épületet, napelemeket helyezünk el rajta, és a kazánt is kicseréljük – mondta Singula Ferencné polgármester.

Az utcák és hegyi utak karbantartása folyamatos feladatot jelent, de pályázati forrásból lépésről lépésre fejlesztik ezeket is Homokkomáromban.