A bírósági szervezet több kimagasló díjban is részesült tegnap az Országházban

facebook megosztás

A bírósági szervezet több kimagasló díjban is részesült a Virtuális Erőmű Program 2019-es őszi XI. Díjátadó Gáláján. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) ünnepélyes keretek között vehette át az Energiahatékonysági Mentorszervezet, az Egri Törvényszék pedig az Energiahatékony Intézmény díjat. A részletekről az OBH Kommunikációs Főosztályát kérdeztem: alább az eseményről készült összefoglaló beszámolójukat olvashatják.

„Az Áder János köztársasági elnök által fővédnökölt Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadó ünnepségét 2019. szeptember 25-én tartották a Parlamentben. Az Energiahatékonysági Mentorszervezet a Virtuális Erőmű program legmagasabb szintjének díja. Az így díjazott szervezetek vállalják, hogy sikereiket „elhelyezik” a virtuális erőműben, jó gyakorlataikat megosztják másokkal és aktív szerepvállalással népszerűsítik a programot. Handó Tünde, az OBH-t megillető díj átvétele kapcsán elmondta, büszke arra, hogy a bírósági szervezet is közreműködhet Magyarország legzöldebb erőművének építésében. Az elmúlt időszakban mindannyiunk számára felértékelődött természeti környezetünk védelme, ami a bírósági szervezet szemléletében is kiemelt helyet kapott. Számos bírósági beruházás ennek szellemében valósul meg: napelemek kerülnek a törvényszékek tetejére, hasznosul az esővíz, terjed a szelektív hulladékgyűjtés, parkok, belső kertek, tetőkertek ékesítik a bírósági épületeket. Handó Tünde felhívta a figyelmet arra, hogy az OBH a Fenntartható Értékeink Program keretében továbbra is elkötelezett a bíróságok, a bírósági dolgozók környezettudatossága mellett.”

„A Tatabányai Törvényszék Energiatudatos Intézmény címe után az Egri Törvényszék az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintjére léphetett. Ha egy intézmény el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági intézkedést kell felmutatnia. Az Egri Törvényszék az energiatudatosság jegyében az OBH programjainak és a törvényszék saját forrásainak köszönhetően számos fejlesztést, beruházást valósított meg a műemlék környezetben lévő épület teljes körű rekonstrukciója során: 154 napelem panelt telepítettek, kicserélték a nyílászárókat, teljes körű hőszigetelést végeztek, a világítást energiatakarékos LED fényforrásokkal biztosították és energiatakarékos elektromos eszközök használatát tették lehetővé. Az Egri Törvényszék törekszik arra, hogy a környezetvédelemmel összefüggő társadalmi feladatainak megvalósításával védje környezetét, növelje dolgozói környezettudatosságát, és csökkentse az ökológiai lábnyomot. A következő években tovább folytatódnak az energiatudatos beruházások a megye bíróságain, az épületek energia-hatékonyabbá tétele érdekében.”

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének, dr. Handó Tündének az ünnepélyes eseményen elmondott beszédét ide kattintva olvashatják el az érdeklődők.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.