A hétvégén tartotta hagyományos közösségerősítő rendezvényét Hosszúvölgy

Még daloltak is a főzőcsapatok a hosszúvölgyi falunapon. A nyárzáró rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat, hiszen a gasztronómiai programok mellett még arcmasszázs és különböző sportos játékok is várták a település lakóit a hétvégén.

Hét csapat is nevezett a főzőversenyre a szombati falunapon. A szervezők szándékosan augusztus végére időzítik a rendezvényt, hiszen így egy utolsó közösségépítő találkozóként is szolgálhat a hosszúvölgyi program az iskolakezdés előtt. -– Szerencsére ez be szokott jönni, sajnos az elmúlt 2 év esős volt, de idén úgy látszik, kegyeibe fogadott minket esőisten, s talán megkímél bennünket. Bízom benne, hogy jó hangulatú rendezvényen leszünk túl a nap végén. S, hogy mik is lesznek? A rendezvény gerincét a főzőverseny adja meg, ami nem igazi főzőverseny, hiszen nincs győztes, mindenki kap valamit, ez leginkább csak a hangulat miatt van, hogy minél többen érezzék jól magukat, s minél változatosabb ételekkel találkozhassanak az ide látogatók - mondta ­Bali Vera, Hosszúvölgy polgármestere.

A rendezvényen Cseresnyés Péter köszöntőjében kiemelte: a hosszúvölgyi fejlesztések közül követendő példa a Tündérkert, hiszen nagyon fontos az ősi magyar gyümölcsök védelme, megóvása. – Megőrizni nem csak a hagyományokat, a kultúrát kell, hanem fontos megőrizni azt a gyümölcsfavilágot, ami a miénk volt, ami hagyományosan nagyszüleink, dédszüleink, eleink étkeit, gyümölcseit adta. Ez is eltűnőben van, ezt is védeni kell - fogalmazott a politikus.

A főzőcsapatok a kiváló ételek mellett egy saját kis performansszal is készültek. A szakácsok fellépése után pedig kulturális programokkal folytatódott a falunap.