A tegnap világa

facebook megosztás

Sokan érkeztek Zeljko Hudek legújabb kiállításának megnyitójára, a művész tárlatának első alkalommal adott otthont a Honvéd Kaszinó. A horvát származású, Ausztriában élő festőművész nem először jár Nagykanizsán, a Ludvig Nemzetközi Művésztelepnek pedig állandó vendége. – Zeljko nagyon sokszor látogat meg minket Kendlimajorban. 2005-ben volt nálunk először, akkor szerveztük meg az első testvérvárosi művésztelepet, és ő a gleisdorfi csapattal érkezett. Már első este eldőlt, hogy ez hosszútávú kapcsolat lesz, és aztán a művésztelepünkre is meghívtuk, ahová rendszeresen visszatérő és aktív tag. Mindig a társaság centrumában van – árulta el Ludvig Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep szervezője.


Sokan érkeztek Zeljko Hudek legújabb kiállításának megnyitójára (Fotó: Gergely Szilárd)

A tárlaton Zeljko Hudek jellegzetes groteszk világa tárul a közönség elé. Bár az alkotások első ránézésre színesek, vidámak, valójában kendőzetlenül mutatják be az embereket, a városi hétköznapokat és a környezetet. – Az üzenetük talán annyi, hogy meg kellene változtatnunk a gondolkodásunkat. El kellene fogadnunk az embereket olyannak, amilyenek, és ne gyűlöljünk, ne háborúzzunk. Egy kicsit pedig gondoljunk a mi gyönyörű bolygónkra is, ahol élünk – mondta Zeljko Hudek festőművész.

A kiállításon mintegy harminc festmény kapott helyet, köztük a jól ismert városi életképekkel és néhány nemrég készült alkotással. A tegnap világa című tárlatot október 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.