Az utolsó soros ülés – Hamarosan leteszik az alapköveket…

facebook megosztás

Elfogadta a közgyűlés Nagykanizsa következő öt évre szóló kulturális tervezetét. A grémium a választások előtti utolsó soros ülésén több fontos kérdésben is döntött: a képviselők módosították a költségvetésről szóló rendeletet, valamint megszavazták a Helyi Választási Bizottság tagjait is.


A közgyűlés utolsó soros ülésén számos fontos kérdésben döntött

Megtartotta Nagykanizsa képviselő-testülete utolsó soros ülését a választások előtt. A grémium, ha nem tart rendkívüli ülést, akkor a következő alkalommal már az októberben megválasztott képviselőkkel gyűlésezik. Dénes Sándor polgármester szerint az elmúlt öt év sikeres volt, mert sokat dolgoztak a városért.

– Nagyon sok munkát végeztünk, felsorolni az összeset nyilván nem lehet. De azt kell mondjam: a kollégáim, akik a polgármesteri hivatalban vagy a város cégeinél dolgoznak, nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy eredményesek legyenek az ülések – fogalmazott. – Ebben a ciklusban a város épült-szépült, nőtt a munkahelyek száma és sok fejlesztés megvalósult az utak, járdák javításától kezdve az óvodai felújításokig.

A Kanizsa TV-nek adott interjúban a polgármester szót ejtett a Modern Városok Program nagyberuházásairól is: mint mondta, ezeket már mindenki nagyon várja, de a háttérben sok egyeztetésre, engedélyeztetésre, s olykor módosításra volt szükség az időközben megnövekedett munkadíjak és egyéb költségek miatt. Hozzátette: a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, valamint a ferences látogatóközpont alapkövét hamarosan leteszik, és elkezdődhet az építkezés.

A közgyűlésen a képviselők több fontos kérdésben is döntöttek. Egyebek mellett módosították a költségvetést, elfogadták a víziközművek 2020-2034 közötti időszakra vonatkozó, úgynevezett Gördülő Fejlesztési Tervét, valamint határoztak a jövő évi városnap szervezésével kapcsolatos pályázat kiírásáról. A testület döntést hozott Nagykanizsa ötéves kulturális tervezetéről is.


A fesztiváloknak ma trendje van, amivel Kanizsa szeretne értékes és szórakoztató módon lépést tartani (Fotó: Gergely Szilárd)

– A kultúra nem áru, de ára van, és ez a hosszabb távú befektetés megéri – kezdte Balogh László, a humán bizottság elnöke. Egy városban a kulturális identitás lehet az egyik legfontosabb megtartó erő, amely a helyieket ideköti, s akár a fiatalokat is visszavonzza. Emellett kell, hogy legyen a városnak egy művészeti térképe.

A fesztiváloknak ma trendje van, amivel Kanizsa szeretne értékes és szórakoztató módon lépést tartani. A hagyományos rendezvények mellett a mintegy ötvenoldalas szakmai anyag a tavaly nagy sikert aratott OHMYDEER-re is kitér: a Csónakázó-tó mellett megtartott nemzetközi dzsembori köré a tervek szerint egy brandet is kiépítenének a jövőben.

– Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a kanizsaikumok tárházát tovább kell gyarapítani – tért rá a tervezet következő témájára Balogh László. – Ez pedig nem csak a város vezetőinek a feladata – várjuk az itt élők ötleteit, javaslatait, hogy szerintük milyen helyi értékeinkre lenne érdemes felhívni a figyelmet.

A Halis Istán Városi Könyvtár felsővezetői pályázatának kiírásáról is döntöttek a képviselők. A tisztség 2020. február elsejétől 2025-ig szól, a jelentkezéseket november 29-ig várják, majd jövő év januárjában, már az új tagokból álló képviselő-testület hoz döntést az ügyben.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.