Becsengettek

facebook megosztás

Már csak 287 nap és újra nyári szünet – ma reggel becsengettek az iskolákba. A most induló tanévben az első kilenc évfolyamon valamennyi tanuló már ingyenesen kaphatja a tankönyveket, a 2020-as tanévtől pedig a köznevelés valamennyi résztvevője térítésmentesen jut majd a kiadványokhoz. Fontos változás, hogy mától már az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és a vonatok.

Elismeréseket is átadtak a Batthyány Lajos Gimnázium vasárnap délutáni tanévnyitóján. Az iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte: a kiemelkedő versenyeredmények mellett az intézmény dolgozói büszkék lehetnek a diákok összetartására, a BLG-szellemiségre. – A prózai számadatoknál fontosabb az, ha a BLG-t igaz szóval tényleg: fészek-, búra-, óvóhelynek és arborétumnak, kalandparknak, sőt „BLGrundnak” tarthatjuk. Igen, ilyen emlékeket gyűjtsetek gimnazista létetekben, mert „az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük” - fogalmazott köszöntőjében Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója.

Hétfő reggel már el is kezdődött az oktatás: az általános iskolások többségét a szülők is elkísérték. Sokan várták, hogy visszaülhessenek a padba. – Tetszik neki, imádja. Várta, hogy jöhessen - említette Molnár Katalin.

A tanévkezdés első napjait általában együtt izgulják végig a szülők a gyermekükkel. – Sikerült útnak indítani. Nagyon izgulunk, mert iskolát váltottunk. Remélem, itt megtalálja azt, amit keresett, és jól fogja érezni magát nagyon - mondta Szabadi-Csárdi Zsófia.

A tanulók biztonságos közlekedését idén is felügyelik, szeptemberben reggelente és délutánonként a rendőrség, valamint a polgárőrség fokozott figyelmet fordít arra, hogy a gépjárművezetők szabályosan közelítik-e meg a gyalogos-átkelőhelyeket, illetve a közlekedők használnak-e biztonsági övet, gyermekülést.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.