Beiratkozás a PEN-en

Beiratkoztak a PEN-es hallgatók. Ma a nappali tagozatosokat várták az intézmény munkatársai, pénteken a levelezősökön lesz a sor. Az adminisztráció mellett a tanulók tájékoztató előadásokon és szintfelmérőkön is részt vettek.

Kezdődik a tanév a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán is, a nappali tagozatra felvett hallgatóknak ma kellett beiratkozniuk. A gólyák körében népszerűnek bizonyult a tavaly indult üzemmérnök-informatikus képzés.

– Az informatika területén egyre keresettebbek a szakemberek, egyre több informatikusra van szükség. A jövő egyszerűen az informatikáé. Például itt a robotika: meg kell építeni, programozni kell, karbantartani – fogalmazott a Kaposvárról érkezett Horváth Donát.


A hallgatók különféle tájékoztatókon ismerkedtek az egyetemi léttel, teendőkkel

A hivatalos dokumentumok kitöltése és leadása után az elsőévesek tájékoztató előadásokon és biztonságtechnikai oktatáson vettek részt.

– A felkészítő előadás során elmondjuk a hallgatóknak a féléves órarendtervet – a tárgyakat már felvettük a számukra. Ők tulajdonképpen egy előkészített évet, félévet kezdenek. Nappali tagozaton a jövő héten indul a tanítás, már mindenki tudja, hétfő reggel melyik terembe, melyik órára, melyik oktatóhoz kell bejelentkeznie – mondta el kérdésünkre Orlainé Tauer Andrea tanulmányi ügyintéző.

A hallgatókra ma nyelvi, illetve tárgyi szintfelmérők is vártak. A levelezősök pénteken iratkoznak be, nekik aznap már el is kezdődik az oktatás. A tanévnyitót jövő hétfőn tartják a PEN-en.