Bénító kezdés

A kör előtt harmadik FC Nagykanizsa a fordulót megelőzően második fővárosi III. kerületi TVE gárdáját fogadta a Bányász-stadionban és a fővárosiak talán a vártnál kicsit könnyebben el is vitték a három pontot a dél-zalai városból.

FC Nagykanizsa (5.) – III. Kerületi TVE (1.) 0-3 (0-2)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 5. forduló. Nagykanizsa, 350 néző. Vezette: Takács Ryan Lee. (Legeza, Rigó M.). G.: Sili (4.), Nikházi (18.), Rabatain (57.). Kiállítva: Kovács Gy. (Nagykanizsa, 61.)

FC Nagykanizsa: Borsi – Simonfalvi, Major, Gerencsér A., Horváth B. - Kretz (Béli M., 52.) - Szegleti, Kovács Gy., Hampuk (Herzsenyák, 52.), Lőrincz (Bagó B., 67.) – Vittman. Vezetőedző: Barna László.


Hampuk Ádámék (sötét szerelésben) ezúttal nem látták meg az ellenfél kapujáig vezető utat az FC Nagykanizsa - III. Kerületi TVE NB III-as bajnokin

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsaiak ellen a III. Kerületi TVE azt a „módit” tudta alkalmazni, melyet a dél-zalaiak is előszeretettel alkalmaznak, vagyis korán vezetést szereznek, sőt, azt még idővel növelni is tudják és máris kényelmes helyzetben vannak. Nos, az óbudaiak a 4. percben egy remek védők közötti meredek kiugratás után Sili Luka talált be középről, majd Nikházi Márk is a védők vonalán áthámozva magát jegyzett találatot maga és együttese számára. A két gól között azért volt Lőrincz Bencének is ziccere a hazaiak részéről, de a piros-kékek ahogy ebből, úgy a későbbi lehetőségeikből sem tudtak eredményesek lenni.

Érződött, hogy a fővárosiak nem rossz játékosanyagból állnak és ezt a második félidő elején is bizonyították, amikor már a meccs 57. percben egy kapufáról kipattanó lövést Rabatin Richárd továbbította egyből a hálóba jó 12 méterről, így már háromgólos volt Kemenes Szabolcs legénységének előnye. Innentől a találkozó képe igencsak nyögvenyelősnek tűnt a hazaiak szempontjából és Kovács György második sárgája után inkább már arra kellett ügyelni, hogy nehogy az egy esztendővel ezelőtti eredmény megismétlődjön a két gárda között, csak ezúttal a „kerületiek” számára... Szegleti Gergely a találkozó utolsó pillanataiban még hibázott egy nagy helyzetben, összességében azonban Óbuda patinás egyesülete biztosan győzött a forduló előtt rangadónak kikiáltott találkozón.

P.L.