Bringázz a munkába!

facebook megosztás

Eddig csaknem 250 ezer kilométert tekertek le azok, akik csatlakoztak a Bringázz a munkába! kampányhoz. Az országos program még szeptember 22-ig tart, és bárki részt vehet benne – ennek módjáról a www.bringazzamunkaba.hu oldalon lehet tájékozódni. Az akció ezúttal a jövőre Magyarországra érkező Giro d’Italiát is népszerűsíti – erről Révész Máriusz, a 2020-as nagy rajtot szervező bizottság elnöke beszélt a dél-zalai városban tartott Giro-váró fesztiválon. Nagykanizsán pénteken lesz autómentes nap, akkor egyebek mellett bringás reggelivel, közös tornával, zenés programokkal és természetesen kerékpáros felvonulással várják az érdeklődőket.


Révész Máriusz a Giro-váró fesztiválon. A versenyt a kerékpározás hazai népszerűsítésére szeretnék felhasználni (Fotó/archív: Gergely Szilárd)

– Ezer rózsaszín Giro d’Italiás pólót sorsolunk majd ki a Bringázz a munkába! kampány résztvevői között, de lesz ennél nagyobb ajándék is, mert különböző, exkluzív, magyarországi és olaszországi helyszínekre szóló VIP-jegyeket is lehet nyerni. A szerencsések akár itt, Nagykanizsán, a VIP-sátorból nézhetik a befutót, de lesznek olyanok is, akik valamely olasz helyszínre juthatnak majd el. Az egész Giro d’Italiát arra szeretnénk felhasználni, hogy a kerékpározás ügyét fellendítsük, ezért minden ilyen rendezvényt, amely a kerékpáros kultúra növelését szolgálja, vagy azt, hogy kicsit környezettudatosabban közlekedjünk, és csökkentsük a városok autós terhelését, támogatni fogunk – nyilatkozta korábban az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.