Családi napot szervez a Thúry Vitézlő Oskola

facebook megosztás

Családi napot szervez a Thúry Vitézlő Oskola szeptember 28-án. Az előadásokkal, kiállításokkal, illetve toborzóval színesített program jótékony célokat is szolgál.

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Thúry Vitézlő Oskola a vitézlő rendek családi napját szombaton 14 órától az Ady-sétálóutcában. – Nagyon fontosnak tartom, hogy ha már Nagykanizsa katonaváros volt, egy kicsit a katonai vitézséget, a nagykanizsai vitézséget éltessük és ünnepeljük. Ilyen értelemben a hagyományőrző közösségeket hívtuk meg erre az eseményünkre – nyilatkozta az oskola vezetője, Vörös András.


Vörös András tájékoztatja a program részleteiről a megjelenteket. Mellette a rendezvény fővédnöke, Cseresnyés Péter

A szervezők célja, hogy a nagykanizsaiak jobban megismerjék a helyi hagyományőrző egyesületeket, egyúttal ezek között a közösségek között is tovább mélyüljön a kapcsolat. A rendezvény fővédnöke Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. – A gyökerek legyenek elég mélyek, és a hagyományok ott legyenek bent, a szívünkben. Ne csak az eszünkkel gondolkodjunk, hanem a szívünkkel és a lelkünkkel is. Ez csak úgy megy, ha vannak olyanok, akik a hagyományainkat, az örökségünket életben tartják, s próbálják átadni a szélesebb közönségnek – nem utolsó sorban az egyik legfontosabb rétegnek, korosztálynak: a fiataloknak – fogalmazott a politikus.

A rendezvényt számos fellépő színesíti, többek között Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó, a Canischa Zenekar, a Mozaik Társulat és még sokan mások. A kulturális programok mellett lesz területi tartalékos és honvédségi toborzó is. A vitézlő rendek családi napja jótékony célokat is szolgál, hiszen a vacsoráért felajánlott adományt a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ kapja meg.

A program plakátja IDE kattintva érhető el.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.