Élen a férfiaknál

facebook megosztás

A Tungsram SE NB II-es kézilabda együttesei ismét egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhettek el a bajnokságok második fordulójában.

Tungsram SE Nagykanizsa (1.)– Rinyamenti KC (9.) 36-25 (23-12)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Szászfai, Tasnádi.

Tungsram SE: Balogh Á. - Balogh P. 6, Vadåsz 5, Kovacsics 8/2, Hári 6, Kiss G. 2, Kisgéczi 7. Csere: Csalló, Jónás 1, Horváth B. 1, Virág, Miháldinecz, Gelencsér A., Hegedűs M. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A mérkőzés első perceiben a vendégek még tudták tartani magukat a nagykanizsai NB II-es férfi kézilabda találkozón, aztán 6-2-es hazai vezetésnél a Csalló Ádám játékostársai mind jobban elhúzhattak a nagyatádiaktól. Az első játékrész végén a kanizsaiaknak még volt egy 5-0-s etapja is, s ez alapvetően meghatározta a továbbiakat. A Tungsram jóformán a nyitó harminc percében annyi gólig jutott, mint a somogyiak a teljes találkozó folyamán. A mérkőzés második felvonásában a Rinyamenti KC nyitott kicsivel jobban, a kanizsaiaknak azonban erre is volt válaszuk, s ugyan a találatok felváltva estek lényegében onnantól, az első félidőben megszerezett tizenegy-gólos előny bőven elég volt a nagykanizsai legénységnek a győzelemhez. Egyben Csalló játékos-edző csapata a tabella éléről is várhatja a folytatást.
 

Tolna KC (8.) – Tungsram SE Nagykanizsa (10.) 22-21 (14-11)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 2. forduló.Tolna, 100 néző. Vezette: Herceg, Piller.

Tungsram SE: Csiszár R. - Szmodics V. 4, Janzsó 2, Zvolenszky 8/2, Csivre V. 1, Kovács B., Szmodics D. 5. Csere: Tóth V. (kapus), Csivre E., Herman N. 1, Lein, Raczkó, Nyakas, Szalai J., Andor. Edző: Tóth László.

A kanizsai női kézilabdázókra nem várt egyszerű feladat, hiszen ahhoz a Tolnához látogatott, mely az első fordulóbeli kudarca után hazai pályán mindenképpen javítani szeretett volna. Az első félidőben a vendéglátók nem tudtak elhúzni a kanizsaiaktól, akik nem voltak megilletődöttek és jól tartották magukat. Mi több, a második félidőben már egy gólra is feljöttek Tóth László tanítványai, azonban hiába volt egy 4-0-s sorozatuk, ezt nem sokkal később a tolnaiak is produkálták. A végére nem szokásos izgalmak maradtak, s végül a Tolna KC úgy tudott győzni, hogy egy időn túli büntetőt gólra váltott.

Az előttünk álló hétvégén a hölgyeknél nem lesz forduló, míg a férfi NB II-ben a Tungsram szombaton 18 órától a Tungsram-csarnokban a Hőgyészi SC-t fogadja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.