Elkezdődött a Kultúr Korzó

2019. szep. 24.

 

Ismét élettel telt meg az Ady-sétálóutca, elkezdődött a Kultúr Korzó rendezvénysorozata. Az arra járók csütörtökig táncosokkal, koncertekkel és különböző színes programokkal találkozhatnak a város szívében.

Tegnap délután elkezdődött a négynapos kulturális utcaforgatag, a Kultúr Korzó Nagykanizsán. A Honvéd Kaszinó és az Eraklin Táncklub Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvény a sétálóutca kialakítása miatt legutóbb elmaradt, most viszont egy megújult részen mutathatják meg magukat a fellépők. – Már a megnyitó előtt is szólt a zene az utcán, és természetesen a megnyitó óta folyamatosan programokat kísérhetnek figyelemmel a vendégeink. Nagyon várjuk, hogy ne csak a város lakossága jöjjön, hanem aki valamiért betért a városba, az eltévedjen erre, meghallva a hangokat és megérezve az illatokat, amik innen, az Ady utcából jönnek – fogalmazott Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

A megnyitón a Honvéd Kaszinó csoportjai léptek fel, musical részleteket énekeltek, valamint hallhatott a közönség verseket is. A tánc sem maradhatott el, hiszen az Eraklin Táncklub Egyesület a rendezvény egyik fő szervezője. A Kultúr Korzót Dénes Sándor polgármester nyitotta meg. – Az volt az átépítés fő célja, hogy a belváros egyre inkább legyen a gyalogosoké, a sétáló és beszélgető embereké, a családoké, ahogy azt a Kereskedő feleségek utcaszobor is szimbolizálja, hogy minden értéket teremtő közösség megmutathassa tudását, tehetségét az itt élőknek, amit egyébként nap mint nap megtesznek mindannyiunk örömére. A ma újra megnyíló Kultúr Korzó rendezvény mintha ennek a közös célnak a megtestesült jelképe lenne – mondta.

A korzó ideje alatt a gyermekek fel-alá cikázhatnak kis repülőkkel és autókkal, családok együtt festhetnek és alkothatnak, de akinek nyugalomra van szüksége, az is le tud ülni könyvek és virágok közé, hogy idejét olvasással töltse a szabadban. – Szeretnénk, hogy a hét folyamán kimozdítsuk az embereket a hétköznapokból, akár rockkoncerten vesznek részt vagy egy táncelőadást néznek, hiszen néptáncosoktól versenytáncosokig több műfajt is láthatnak. Vagy amikor egy előadást tartanak, és ezt érdeklődve hallgatják az emberek. Én úgy gondolom, ez mindenképpen kimozdít a mindennapokból, és talán a fotelből egy kicsit felkelnek az emberek és lejönnek ide, ebbe a szép kis sétálóutcába – hangsúlyozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A programok délután négytől az esti órákig, nyolc, fél kilencig tartanak a sétálóutcában.