Erőszak Dobriban, szerelemféltés miatt: B. M. kapával ment „megbeszélni” a problémákat

facebook megosztás

Egy 45 éves nő – hírportálunk más forrásból származó értesülése szerint a Dobriban élő B. M. – nem bírta elviselni a szakítást: kapával ment be balhézni másnak az ingatlanába, most majd a bíróságra mehet, hogy számot adjon tettéről. A Dobriban történt bűnügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A 45 éves, Dobriban élő nő és élettársa tíz év együttélés után 2018 májusában szakítottak, amelyet követően a volt élettárs egy másik nővel – a későbbi sértettel – létesített élettársi kapcsolatot, akivel Dobriban éltek egy családi házas ingatlanban. A most vádlottá lett nő a szakításért a sértettet okolta, megharagudott rá, üzenetekben többször is a kifejezésére juttatta, hogy a férfi még mindig őt szereti, valamint 2018 nyarán több alkalommal is szidalmazta a sértettet úgy, hogy a háza előtt gyalogosan elhaladva bekiabált neki.

2018. augusztus 11. napján este a terhelt tudomást szerzett arról, hogy a férfi az udvarán füvet nyír, és otthon tartózkodik, ezért, hogy vele egy korábbi anyagi nézeteltérést megbeszéljen, indulatosan, egy kapával a vállán a házához ment. A sértett ekkor a ház udvarán gereblyézett, akit a terhelt a járdáról bekiabálva rögtön trágár szavakkal szidalmazni kezdett. A sértett közölte a terhelttel, hogy nem mehet be az udvarba, és távozásra szólította fel, amelynek azonban a nő nem tett eleget, helyette a sértett kifejezett tiltása ellenére a kiskapun keresztül a magával vitt kapával bement a bekerített udvarra, és a kapa fejét mellmagasságban maga előtt tartva, támadóan megindult a sértett felé.

Ekkor a férfi a volt élettársa elé lépett, és azért, hogy jelenlegi élettársa bántalmazását megakadályozza, kicsavarta a kezéből, és nagy erővel a kertkapunak dobta a kapát, amelytől az kettétörött. Ezt követően a terhelt belemarkolt a sértett hajába, a copfjánál fogva megrángatta őt, majd magához vett egy partvist, aminek fa nyelével a közepest meg nem haladó erővel megütötte a fején, majd a homlokán a sértettet, melynek következtében a megtámadott nő a földre esett.

A bántalmazás során a sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett: a Lenti Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat ellene a határ menti kisváros járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.