Fiatalkorúak lopták meg társukat

facebook megosztás

2018. december 13. napján a délelőtti órákban egy 15 éves  zalaegerszegi  fiú, - az I. rendű  terhelt -, valamint  társa, egy  16 éves  vindornyalaki fiú, - a II. rendű terhelt - tudomására jutott, hogy iskolatársuk, egy kiskorú lány 50.000 Ft-ot tart magánál a zsebében. II. rendű fiatalkorú terhelt ötletére megbeszélték, hogy a pénzt ellopják oly módon, hogy az I. rendű terhelt eltereli a figyelmét, míg II. rendű  terhelt kiveszi a zsebéből a pénzt.

A tanórák végén, 13 óra körül  a lány a buszpályaudvarra indult, amikor odamentek hozzá a terheltek azzal, hogy menjenek együtt. Keszthelyen az  autóbusz-állomáson a váróban  a lány leült egy padra, a II. rendű  terhelt melléje ült. Míg I. rendű terhelt elterelte a lány figyelmét, addig II. rendű terhelt a lány kabátjának bal oldali zsebébe nyúlt és kivett egy 20.000 Ft címletű készpénzt, majd sietve elhagyták a helyszínt. A pénzt később elfelezték, elköltötték.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség lopás  vétsége miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.