Gagyit árult a nagykanizsai „bolhán”

facebook megosztás

„Olcsó hamisítvány, gagyi egy cucc”, szokták mondani a semmit sem érő utánzatra: nos, egy kaposvári férfi pont ilyen ruhadarabokkal kereskedett a nagykanizsai bolhapiacon, még a tavalyi esztendő nyarán. A NAV járőrei elfogták, és hogy, a „cuccost” elkobozták tőle, az még a kisebbik problémája lesz a 61 éves férfinak. Ugyanis, a kanizsai ügyészek nemrég vádat emeltek ellene iparjogvédelmi jogok megsértése miatt: a részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A NAV Zala Megyei Adó-és Vámigazgatóságának járőrei 2018. július 1-én ellenőrzést végeztek a nagykanizsai bolhapiacon, melynek során egy 61 éves, kaposvári férfi áruit is megvizsgálták. A terhelt által eladásra kínált termékek között Adidas márkajelzéssel ellátott sportcipőket, rövidnadrágokat, pólókat és papucsokat, Converse márkajelzéssel ellátott cipőket és pólókat, Nike márkajelzéssel ellátott cipőket és rövidnadrágokat, valamint Gucci márkajelzéssel ellátott trikó és rövidnadrág szetteket, illetve pólókat találtak. Ezen áruk származását a férfi hitelt érdemlő módon igazolni nem tudta, illetve nem tudta bemutatni a márkatulajdonosok vagy azok magyarországi képviselőinek a forgalmazásra feljogosító engedélyét sem.

Az Adidas, Converse/Nike és Gucci védjeggyel ellátott ruhaneműk, cipők védjegyoltalom alatt állnak, az eladásra kínált ruházati termékek azonban gyenge minőségű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi a jogtulajdonosoknak bűncselekményt megvalósító magatartásával mintegy 600.000 Ft vagyoni hátrányt okozott. Mindezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat a 61 esztendős, kaposvári férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.