Gyurcsányt a Fidesz pénzeli?

Mielőtt a legnépszerűtlenebb politikus okán bárki jól kiszeretne a Fideszből, előre szólok: ez vicc. Elvégre ki tudná megvenni Apró Piroska vejét? Ám „A Fidesz szekértolója” címre mindig újra érdemesül. Legutóbb Brüsszelben.


Bár Ágika már öt éve tudott valamit, ha elbíznánk magunkat, úgy járnánk, mint 2002-ben (Fotó: az MSZP youtube csatornája)

„A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak, az Európai Unió és Magyarország szempontjából is súlyos hibának tartaná, ha Trócsányi LászlótOrbán Viktor vágyálmának megfelelően – az EU bővítéséért felelős biztosnak jelölnék” – a DK ezzel a dörgedelmes közleményével próbálta fenyegetni Ursula von der Leyent. Ezzel a civilizált világ gyakorlatában teljesen szokatlan mószerolással Dobrev és társai akár hozzá is járulhattak Trócsányinak az egyik legrangosabb portfólióhoz jutásához. Melyik vezető politikus, pláne európai bizottsági elnök szereti, ha durván presszionálni, zsarolni akarják agresszív, pitiáner pártocskák, amelyek a régvolt sztálinista időkben ragadtak le? Mindebből az következne, hogy még köszönettel is tartozunk a DK-nak, mert nélkülük ezt a rendkívül fontos biztosi területet nem kaptuk volna meg? – vetődött föl a Magyar Nemzet publicistájában is.


Elvégre a Népszabadság is megírta, akkor csak igaz lehet, nem? Gyurcsány nem tavaly mondta ki először: Instabilitással járna az összefogott ellenzék győzelme

Instabilitással járna az összefogott ellenzék győzelme. Gyurcsány nem tavaly mondta ki először: 2012-ben (képünkön az ő oldalának posztját idézik) ezért még korainak is tartotta az összefogást. Tavaly azonban már a káoszt is bevállalta volna a hatalomért. Ezt egy Fidesz közeliséggel ugyancsak nem vádolható rádiós mikrofonja előtt kottyantotta el. Utóbb hiába próbálta visszaszívni. Az elsőfok ugyan megkülönböztette az instabilitást és a káoszt, a másodfokú ítélet szerint: az elsőfokú bíróság túlságosan mereven értelmezte azt, hogy egy-egy közszereplő nyilatkozatait miképp interpretálhatják a sajtó képviselői. Hiszen ha szó szerint kéne idézni ezeket, az kizárná, hogy az újságírók következtetéseket vonhassanak le a politikusok mondataiból. A Kúria is teljes egészében osztotta a jogerős döntést meghozó másodfokú bíróság ítéletét, érvelését – emlékeztetett a Gyurcsány által beperelt PestiSrácok oldal.


Olvasottságunk növeléséért ezen a helyen mondunk szívből jövő köszönetet

Ám nem csak az ellenzék vezérére vetül a gyanú: a Fidesz malmára hajtja a vizet. Helyi potentátjaik legutóbb a közgyűlésben reklámozták a Kanizsa újságot. Különösen ezt az 5. oldalát tartják alkalmasnak alacsony vérnyomásúak számára, szerintük akár gyógyszer helyett is alkalmazható. Szintén helyi tudósító hívta fel az országos ballib sajtó figyelmét a városi hetilap cikkeire. Az ellenzék közösségi oldalai is rendre reklámozzák írásainkat. Olvasottságunk növeléséért ezen a helyen mondunk nekik szívből jövő köszönetet. Ám hirdetési díjjal mégse támogatjuk őket. Épp elégbe kerül az Apró-vő… 

Nem mi mondtuk…

Június végén a Fidesz kihívójának megnevezését kiprovokáló írás alatt egy nem éppen hízelgő - pedig ellenzéki - vélemény: „Értem én, hogy sok a meló. Ez a választás meg hirtelen jött a semmiből és nem volt idő előkészíteni. Különben is, ráérünk. Időnk, mint a tenger.” Egy pártember magyarázkodására, ugyanő: „Szerintem is fontos az egyeztetés. Nem kell elkapkodni. Most június vége van. Az emberek elmennek szabira. A választás meg csak ősszel lesz. Elég nyilvánosságra hozni a jelölt nevét és támogatóit, majd október végén.” A polgármesterjelölt nélküli polgármesterjelölt bejelentésről egy szintén nem fideszes poszt: „Persze ami igazán érdekes lehet, az az, hogy a választási szövetséget összehozó urak csak királycsinálók akarnak lenni, vagy más szerepet – képviselőséget - is szánnak maguknak. Ugyanis egy ilyen szerepvállalás komolyan ronthatja Hári esélyeit is.”

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Papp János