Hamarosan elkészül!

Hamarosan teljesen elkészül a Palini-óvoda fejlesztése. A több mint 100 millió forintos beruházás során az intézmény már meglévő épületén nyílászárócsere és homlokzati szigetelés történt, valamint napelemeket is felszereltek. Az intézmény egy nagyobb méretű csoport- és tornaszobával és egy mosdóhelyiséggel bővül, az új részt várhatóan szeptember végétől használhatják az ovisok. Helyszínbejárást tartottak ma a Palini Tagóvodában. A közelmúltban átadták a mintegy 120 millió forintból felújított Kossuth téri intézményt, pár héten belül pedig már Palinban is elkészülnek a szakemberek. – A pedagógiai folyamat a bölcsődétől, az óvodától, az iskoláig, az egyetemig, sőt, még tovább is tart. S ez csak kívül-belül jó iskolákban, intézményekben lehet folytatni. Erre jó példa a palini óvoda és mellette a településrész iskolája is - mondta el Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Az elmúlt időszakban – az óvoda korszerűsítése és bővítése mellett – számos fejlesztés valósult meg Palinban. –  Kiemelendőnek tartom az iskola melletti műfüves pályát, ami sportolásra ad lehetőséget diákok és nem diákok számára. Fontosnak tartom azt is, hogy a régi sportpálya mellett a szabadidő hasznos eltöltésének érdekében vadonatúj játszótér létesült, 5-6, európai uniós szabványnak megfelelő játékelemmel - mondta Dr. Erdős László önkormányzati képviselő.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 260 millió forintos támogatásának köszönhetően Nagykanizsán folyamatosan újulnak meg az óvodák és a bölcsődék. Az augusztusi esős időjárás miatt csak hétfőn költöztek be a gyerekek a Palini Tagóvodába, a hónap végétől pedig már az új helységeket is használhatják a kicsik. – A gyermekeink fontosak, a gyermek a jövőnk. Egy önkormányzatnak, egy városvezetésnek erre mindig figyelni kell. Amennyiben az oktatásba, a gyermekek nevelésébe fektetünk be, az mindig egy nemes cél, amely meghálálja az önkormányzat beruházását - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.


Szeptember végétől már az új helységeket is használhatják a gyerekek a Palini-óvodában (Fotó: Gergely Szilárd)

A városrészben évek óta emelkedik a kisgyermekek száma, így szükséges volt, hogy bővítsék az intézményt. Jelenleg 80 ovis jár a Palini Tagóvodába, akik a fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan sokkal jobb körülmények között készülhetnek az iskolára. – Az óvodát kinőtték a gyerekek, így szükségessé vált a bővítés. Aminek egy része meg is valósult a mai napig. Egy csoport-, egy tornaszoba hozzáépítése történt meg, s utóbbihoz egy szertár is készül, ami azt gondolom, hogy nagyon nagy segítség lesz a tornaeszközök elhelyezésében - mondta el Dr. Némethné Kovács Edit, a  Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője. Az intézményben az akadálymentesítést is megoldották a szakemberek. Az új épületrész várhatóan két héten belül lesz teljesen kész, a projekthez köthető tereprendezési munkák pedig október közepén zárulhatnak.