Hangos volt a Skoda – repült az ásó, elszabadult egy állon vágás is Kiskanizsán

A III. rendű vádlott, egy  nagykanizsai  24 éves férfi  2018. augusztus 03-án 17 óra 50 perc körüli időben Nagykanizsán a Kisrác utcában közlekedett egy Skoda 120 típusú személygépjárművel, amikor elhajtott az egyik ház előtt kerítés alapot ásó I. rendű vádlott, egy  nagykanizsai  72 éves  férfi, és   II. rendű vádlott, egy  nagykanizsai 52 éves férfi  előtt. Az I. és II. rendű vádlottat zavarta az autó erős hangja, ezért az I. rendű vádlott  megpróbálta leinteni az autóst. A  III. rendű vádlott azonban nem állt meg, hanem tovább haladt az utca vége felé, ahol megfordult és az autóval elindult visszafelé. Ekkor I. és II. rendű vádlottak kiálltak az úttest közepére az autóval szembe, majd I. rendű vádlott azért, hogy III. rendű vádlottat megállásra kényszerítse a kezében lévő ásót az autó felé dobta úgy, hogy az a földön csúszva érkezett az autó alá, majd felette a gépjármű áthaladt. III. rendű vádlott a feléje dobott ásó miatt intenzív fékezésbe kezdett, majd megállt I. és II. rendű vádlott közelében. 

Ezt követően a vádlottak között hangos kiabálás és szóváltás alakult ki. III. rendű vádlott az autóba visszaült, hogy félre álljon az útról, majd visszament az I. és II. rendű vádlottakhoz, ahol tovább folytatódott egymás kölcsönös szidalmazása.

A szóváltás során I. rendű vádlott a kezében lévő ásóval dühében intenzíven hadonászott, amit III. rendű vádlott megpróbált kiütni a kezéből, aminek következtében az I. rendű időskorú vádlott a kerítésnek esett. II. rendű  vádlott ezt látva meglökte a III. rendű vádlottat majd az időközben odaérkező IV. rendű vádlott – aki egy nagykanizsai 32 éves férfi volt-  is közbe avatkozott és ököllel egy alkalommal az állán megütötte a II. rendű vádlottat. .

Az ezt követő pillanatban III. rendű vádlott  a földre rántotta a II. rendű vádlottat, akit lent tartott a földön, majd I. rendű vádlott, azért hogy segítsen vőjének a kezében lévő ásóval csípő tájékon megütötte a III. rendű vádlottat. Ezt követően a vádlottak felkeltek a földről, majd egymást kölcsönösen tovább szidalmazva megvárták a helyszínre kiérkező rendőröket.       

A verekedés következtében II. rendű és III. rendű vádlottak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottak cselekménye Nagykanizsa belterületén, lakóházas övezetben, a délutáni órákban az elkövetés helyére, idejére és körülményeire figyelemmel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság bűntette  miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.