Holnap áll először a bíróság elé T. B., aki összeverte a nehezen mozgó, térdprotézissel rendelkező élettársát

Testi sértés bűntettével vádolják a megyeszékhelyi T. B. –t, aki súlyosan bántalmazta élettársát. A férfi holnap megy az elsőfokú, nyilvános előkészítő ülésére a Zalaegerszegi Járásbíróságra, ahol a vádlotti kihallgatása várható. Bűnösségéről és büntetéséről dr. Gaider Bálint bíró fog majd dönteni.

Az ügyészi vád szerint T. B. Zalaegerszegen élt élettársával, a büntetőügy sértettjével. 2018. november 24-én este egy sörözőben italoztak, majd a nő 21 órakor hazament és lefeküdt aludni.

A férfi, erősen ittas állapotban, 21:30-kor ért haza és dörömbölni kezdett a lakás ajtaján. Erre a sértett is felébredt, és, mivel a vádlottnak nem sikerült bejutnia a lakásba, így végül beengedte. Ahogy a férfi belépett, dühében rögtön meglökte a térdprotézisei miatt nehezen mozgó nőt, aki ettől hanyatt eset. A földre került sértettet a férfi tovább ütötte, rugdosta, végül – mint aki jól végezte dolgát – bement a hálószobába és lefeküdt aludni. A bántalmazás következtében a nő több bordája eltörött, amely sérülések 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések voltak.

Papp Attila