Hópehelyből készül majd az idei dödölle Kanizsán

facebook megosztás

Hópehelyből készül majd az idei dödölle – krumplit és lisztet is kapnak a dödöllefesztiválon részt vevő főzőcsapatok. A zalai étel köré épülő fesztivál egyik legfontosabb eleme a főzőverseny, a csapatoknak tegnap tartott egyeztetést a szervező. 


A zalai étel köré épülő fesztivál egyik legfontosabb eleme a főzőverseny

Jövő hétvégén lesz a bor- és dödöllefesztivál az Erzsébet téren. A főzőversenyt szombaton tartják, 15 csapat méri majd össze dödöllekészítő tudását. A résztvevők elkészíthetik a zalai ételkülönlegességet magában, vagy pedig köretként. Az indulóknak csütörtökön tartott tájékoztatót a szervező KonTuRplsz Egyesület. - ­A csapatok számára tájékoztatást adtunk a főzőverseny menetéről, és jó hírrel is tudtunk szolgálni. Az idei évben az a hópehely fajtájú burgonya kerül számukra átadásra, és abból készül a dödölle, amivel az elmúlt években megnyerték a fődíjat. Ez a magyar nemesítésű burgonya 25 éves évfordulóját ünnepli, és azt mondják, ebből a legjobb dödöllét készíteni. Az idei évben támogatást adunk a liszt tekintetében is, úgyhogy azt gondolom, innen csak a technológián múlik, hogy jó dödölle készüljön – fogalmazott Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A versenyzők közt vannak új indulók, de vannak olyanok is, akik már régi "motorosnak" számítanak a dödöllefesztiválon. - A dödöllefesztivált már nagyon várjuk, hosszú évek óta, szinte kezdetektől itt vagyunk. Ez nekünk egy nagyon nagy élmény. Olyan is van, amikor este tízkor még keverjük a dödöllét, ugyanis Sopronból és az ország minden területéről részt vesznek, mi pedig szívvel-lélekkel készítjük nekik, azért, hogy ekkora távolságból is megtudják, milyen a zalai dödölle – árulta el Bogatin Sándorné, az Őszirózsa Dalkör tagja. A dödöllefesztiválon a finom ételek és a főzőverseny mellett olyan sztárfellépőkkel is találkozhatnak az érdeklődők, mint Vastag Tamás, a Lord együttes és a Quimby. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.