Horvátországi gratulációval térhetett haza

Nem szokványos elismerésben részesült Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője Horvátországban. Egy ideje dél-nyugati szomszédunktól, Ludbreg városából ugyanis járnak át hozzá ifjú birkózók edzeni és a horvátok között van egy igencsak tehetséges ifjú hölgy, aki szállítja is a sikereket kinti anyaklubjának.


A varasdi díjátadón az ifjú hölgy birkózó, Iva Geric edzője, Szatmári Zsolt társaságában

Akiről szó van, Iva Geric és a Hrvacki Klub Ludbreg, vagyis a ludbregi birkózó egyesület versenyzője – ezzel együtt folyamatban van a kanizsai kettős igazolásának nyélbe ütése - és az ifjú tehetség mondhatni történelmet írt az olaszországi Faenzában, ahol – világversenyen - megszerezte Horvátország első női birkózó érmét, nevezetesen a kadet Eb-n egy bronzérmet. Múlt pénteken, Horvátország egyik legpatinásabb színházi épületében, a varasdiban impozáns ünnepség keretein belül köszöntötték és jutalmazták meg a még mindig csak 17 esztendős tehetséget. Erre a rendezvényre meghívót kapott Szatmári Zsolt is, aki immár három éve vesz részt Iva felkészítésének szakmai irányításában.

- Sportszakai szempontból egyedi növendék, hiszen nagyon sokat edz, minden hétfőn Kanizsára jön, csütörtökönként pedig én utazom hozzá edzést tartani – engedett betekintést a felkészülés menetébe Szatmári Zsolt. - Ott voltam mellett a szőnyeg szélén az Európa Bajnokságon is és kis szerencsével talán fényesebb is lehetett volna az az Eb-érem. Iva egyben remek edzőpartnere a kanizsai fiúknak is, hiszen „csépelik” edzésen egymást rendesen és azt is meg kell jegyezni, hogy nem fél a fiúktól és a munkától sem. Már megkaptuk az engedélyt egyébként a Horvát Birkózó Szövetségtől, vagyis terveink szerint magyarországi versenyeken is fogjuk tudni indítani a kanizsai klubunk színeiben.

P.L.