Ittasan garázdálkodott egy 22 esztendős fiatalember Újudvaron

Egy Újudvaron garázdálkodó, 22 esztendős fiatalembernek években is mérhetik majd a „jutalmát” a „menősködésért”. Az, hogy már fiatalon megutálja és kiközösíti majd az egész falu az összeférhetetlen viselkedéséért, az csak egy további adalék. De majd meg fogja tapasztalni a fiatalember, hogy ez – vagyis a közösség rosszalló ítélete – bizony sokkal súlyosabb és fájdalmasabb, mint a bíróságé: előbb-utóbb nem lesz maradása Újudvaron. Szörnyű az az érzés, mikor bárhová is néz, csak megvető, haragos pillantásokkal találkozik a kiközösített. De hát csak ő tehet róla, csak saját magát okolhatja…

Az agresszív férfi nem csupán a falu, hanem a kanizsai ügyészek rosszallásával is találkozhat nemsokára, mikor a Nagykanizsai Járásbíróság előtt lesz kénytelen számot adni tettéről: a részletek felől dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől kértem rövid tájékoztatást.

A 22 éves újudvari fiatalember 2019. április 09-én, 20.00 óra körüli időben Újudvaron, az egyik presszóban italozott, s e közben kötekedni kezdett a szórakozóhelyen tartózkodó, barátaival beszélgető ismerősével. Sértegette, „papagájnak”, „köcsögnek” nevezte, s azt is mondta neki, hogy ha kimegy a kocsmából, akkor „elkapja”.

A sértett nem szólt vissza az ittas állapotban lévő terheltnek, hanem úgy döntött, hogy hazamegy, de mivel tartott a terhelttől megkérte a barátját, hogy kísérje el. A terhelt mikor látta, hogy a sértett nem egyedül távozik, utánuk sietett, s az Ország utcában a futásnak eredő sértettet utolérve elgáncsolta, aki a földre esett. A földön fekvő sértettet tenyérrel, több alkalommal is megütötte, fojtogatta, miközben trágár szavakkal szidalmazta. A terheltet a sértett barátja próbálta a sértettől lehúzni, kezeit lefogni, de a fogásból többször kiszabadulva tovább támadta a sértettet, akinek végül sikerült bemenekülnie az egyik házba.

A terhelt erőszakos magatartását csak akkor hagyta abba, mikor megtudta, hogy a sértett hozzátartozói értesítették a rendőrséget és a mentőket. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat a 22 esztendős, újudvari illetőségű fiatalember ellen Kanizsa járásbíróságán.

Papp Attila