Jógafesztivált rendeztek a hétvégén Sormáson

Bepillantást nyertek az indiai kultúrába a Sormáson rendezett Jógafesztivál résztvevői. A vasárnapi programon a jógához kapcsolódó életmód részleteivel ismerkedtek az érdeklődők. 

Indiai tánccal kezdődött a fesztivál, amelyre érkeztek a jógával már ismeretséget kötött gyakorlók és olyanok is, akik még csak érdeklődnek az indiai kultúra iránt. - Szerencsére azt vettem észre, hogy egyre nyitottabbak az emberek, egyre többen járnak jógázni, egyre több jógaoktató van, ami nagyon jó, mert ugye a jóga mindenkié. Nagy öröm ezt látni, hogy itt is egyre több érdeklődő van - fogalmazott  Varga Petra jógaoktató.

A fesztivál szervezője azt vallja és oktatja, hogy az emberek a jógafilozófia teljes megértése által kapják a legkomplettebb képet, és a jóga így fejti ki a legnagyobb hatását. - A jógának van egy egész háttérkultúrája Indiában, amibe minden beletartozik: az étkezés, a főzés, a tánc, a meditáció, az életmód, minden. Én próbálok olyan fesztiválokat szervezni az ország egész területén és külföldön is, ahol kicsit többet próbálok mutatni ebből a kultúrából - árulta el Kiss Zoltán Nitai jógaoktató, életmódtanácsadó.

A program részeként indiai vásár is várta a látogatókat. Ételkóstolás, hennafestés és színterápia is színesítette a kínálatot. - Minden színnek megvan a maga jelentése, az életterület, amelyhez kapcsolódik.  Minden rezgés, és a színek a rezgéseken keresztül is segítik a hétköznapjainkat. Nem mindegy, hogy milyen ruhába öltőzöl, milyen színeket festesz magad köré, vagy hogy milyen színű ételeket eszel, ez mind-mind hatással vannak ránk - mondta Hack Anikó színterápiás konzulens. A fesztivál célja az volt, hogy ízelítőt adjon a jógakultúrából. A szervezők szerint azt viszont mindenki maga dönti el, hogy ebből mennyit visz magával a hétköznapokba.