Jótékonysági koncertet adott Mága Zoltán hegedűművész a Felsőtemplomban

facebook megosztás

Nehézsorsú gyerekekért szólt a hegedű. Jótékonysági koncertet adott tegnap Mága Zoltán hegedűművész a Felsőtemplomban. A telt házas koncert bevételét a Jézus Szíve Plébánia karitász csoportjának ajánlotta fel a Liszt Ferenc-díjas zenész.  

Zsúfolásig megtelt a Felsőtemplom szerda este. Mága Zoltán 2018 márciusában indította el a jótékonysági koncertsorozatát, melynek bevételeit karitatív célokra, tehetséges fiatalok támogatására, valamint iskolák és templomok felújítására ajánlotta fel. Az idén augusztusában újraindított kezdeményezés részeként a világhírű hegedűs és zenésztársai Nagykanizsára is ellátogatottak. – Azt a zenei kincset adja át, adja tovább nekünk magyaroknak és a határon túliaknak, amelyet évtizedek óta mind a klasszikus, mind a cigányzene, s a népzene, területén ő, a szeretet művésze, a szeretet hegedűse tesz - mondta el Dénes Sándor, polgármester, Nagykanizsa.


Telt ház fogadta a Liszt Ferenc-díjas zenészt.

2016-ban már fellépett Nagykanizsán Mága Zoltán, akkor a Jézus Szíve Plébánia közösségi házának felújítását és tehetséges kanizsai fiatalokat támogatottak az est bevételével. – Az elmúlt időben több százmillió forint értékben sikerült támogatnunk bajbajutott embertársainknak hazánkban és határainkon túl egyaránt. Segítettünk már beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges gyermekeknek, iskoláknak, szépkorúaknak. De nagyon sokszor templomok felújításáért is megszólalt a hegedű - fogalmazott Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

A koncerten Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész mellett több érdemes és kiváló művész is közreműködött. A következő jótékonysági fellépést szombaton Budapesten tartják.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.