Kormánytisztviselőre támadt egy 50 éves, nagykanizsai férfi

facebook megosztás

Tovább rontott amúgy sem rózsás helyzetén az a nagykanizsai férfi, aki a dél-zalai város munkanélküliek ügyeit intéző járási hivatalában bántalmazta a kormánytisztviselőket. A részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A nagykanizsai, 50 éves férfi 2019. május 28-án, 10.00 óra körül kereste fel a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályát, ahol a sértett és társa kormánytisztviselőként látják el feladatukat. A férfi az ügyfél-eligazítóban kapott sorszámmal felment a 2. emeleti iroda elé várakozni, ahol azt tapasztalta, hogy az irodába olyan ügyfél ment be előtte, akinek két számmal magasabb sorszáma volt, mint az övé, ezért benyitott az irodába és ezt szóvá is tette.

A sértett már foglalkozott az ügyféllel, ezért munkatársa közölte a férfivel, hogy menjen hozzá, segít neki. Az ekkor még nyugodt férfi álláskeresésben kért segítséget, megnézték a számításba jöhető lehetőségeket, majd kiválasztottak két segédmunkás munkakört. Az állásinformációs lapon történő adatrögzítés céljából az ügyintéző elkérte férfi személyi igazolványát, aki azt nem adta oda, csak bediktálta az adatait. Az ügyintéző ismerte korábbról a férfit, ezért az adatok bemondását így elfogadta. A kitöltött állásinformációs lapot kinyomtatták, a férfi aláírta, majd egyik példányát átvette. Az ügyintézővel abban egyeztek meg, hogy a munkahelyekre személyesen elmegy vagy megpróbálja felvenni a kapcsolatot a cégekkel a lapon megadott elérhetőségeken.

A férfi mintegy 10 perc múlva feldúltan visszatért, s számon kérte az ügyintézőn, és a sértetten, hogy az adott telefonszámokon egyik céget sem éri el, majd indulatosan kifogásolta, hogy egy számmal kevesebb szerepel telefonszámként a papíron, ezért nem tud kapcsolatba lépni a munkáltatókkal. Cinikus megjegyzéseket tett az ügyintéző felé, hogy van-e telefonja, mert ha nincs, akkor ő majd ad neki. Az ügyintéző a papírt ellenőrizve megállapította, hogy a telefonszám helyes, nem hiányos, ám a férfi ekkor már a sértett kormánytisztviselőhöz kezdett el zaklatottan beszélni, a kormánytisztviselőket eljárásuk miatt tegezte, „f…….ó g…..nek, nácinak” nevezte, annak ellenére, hogy az ügy intézője közben meg is kísérelte telefonon elérni az egyik munkáltató céget.

Ekkor, az irodában egymás mellett elhelyezett asztalok mellől felálló férfi bokszoló mozdulatokat tett, majd az egyik monitort szándékosan felborította, a másikat pedig lerántotta a földre, amelynek a sarka eltörött. Közben a férfi egyre idegesebben, magát felhergelve kiabált a vele korábban rendszeresen foglalkozó, segítséget nyújtó sértettel, aki a fal mellett ült és így a férfi az asztalt megkerülve, további trágár szavak kíséretében be tudta szorítani a fal mellé. Közben a sértett látva az ügyfél állapotát, kérte kollégáját, hogy hívja a rendőrséget.

A férfi előbb jobb öklével a szemüvegét levevő, arcát ösztönösen elfordító sértett arca felé ütött, mely ütés a sértett fejét, a jobb füle mögötti részt érte el. Ekkor a férfi felszólította, hogy „nézz rám, te f……ó g….!”, s mikor a sértett ismét ránézett, ismét arcon ütötte a tisztviselőt. A dulakodás hangjaira a biztonsági őr is bement az irodába, közbelépett, megfogta a férfit, majd megpróbálta elhúzni a sértett közeléből, miközben mindketten ráestek az asztalra. Ekkor úgy tűnt, hogy a férfi elindul a szobából kifelé, ám hirtelen visszalépett és a sértettet ököllel, még egy alkalommal fejen ütötte. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Mindezekért a Nagykanizsai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az 50 esztendős férfi ellen a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.