Köszönet a kortárssegítőknek

Kirívó eset nem történt, de így is sok feladatuk volt a kortárssegítőknek a nagykanizsai strandon és a Zalakarosi Fürdőn. A programban résztvevők munkáját nyárzáró összejövetelen köszönte meg a rendőrség, amely továbbra is számít a fiatalokra.

Az elméleti és a gyakorlati tudás megalapozásával kezdték a nyarat a kortárssegítők. A kistolmácsi táborban tanultakat júliusban és augusztusban a kanizsai strandon és a Zalakarosi Fürdőn kamatoztatták. A program résztvevői a napokban értékelték a szezont a Zöldtáborban. Kirívó esemény nem történt, de a kortárssegítők így is 824-szer figyelmeztették értékeik védelmére a fürdőzőket.


Berke László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője is köszöntötte a kortárssegítőket a nyárzárón

– Problémás vendégek mindig vannak, de a helyükön kezeltük a dolgokat. Azért bűnmegelőzési munka ez, mert amikor már a bűn után kell futni, amikor már megtörtént a baj, az régen rossz. Mi ezt próbáltuk meg kiszűrni, és úgy érzem, nagyon eredményesek voltunk együtt, mert kirívó eset, hála Istennek, nem történt a nyáron – tájékoztatott Bali Miklós rendőr százados.

A kortárssegítőket meglepte, milyen gyakran keveredtek el kisgyerekek a szüleiktől – egyik-másik eset mély nyomot hagyott bennük.

– Összeszorult a szívem, amikor láttam, hogy az egyik édesanya milyen állapotba került, és mennyire megijedt a gyermeke eltűnése után – aki szerencsére meglett. A strandokon arra is figyeltünk, hogy a parkoló autók ablakát ne hagyják lehúzva, illetve ne hagyjanak az autóban női táskát, telefont és különböző értékeket – mesélte Szép Mínea Dalma.


Szép Mínea Dalma példás munkavégzéséért jutalomban részesült

A fiatalok munkáját megköszönte a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője, Berke László és a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója is. Cziráki László elmondta: a komplexumban egyre több vendég fordul meg, és fontos, hogy ők biztonságban érezzék magukat. A nyárzárón a fürdő és a nagykanizsai önkormányzat támogatásával megjutalmazták azokat, akik példásan végezték munkájukat vagy több szolgálatot vállaltak.