Már megint remekeltek – és jótékonykodtak – a keszthelyi járásbíróság sportos hölgyei

facebook megosztás

2019. szeptember 14-én a Sármelléki Légimentő Bázis támogatásáért rendeztek jótékonysági futást Keszthelyen. A „Fuss, hogy mások is túlélhessék!” mottóval szervezett adománygyűjtéshez a Zalaegerszegi Törvényszék is hozzájárult: a Keszthelyi Járásbíróság 5 fős futócsapata 3, illetve 7,5 kilométeres távon is indult. A részletekről dr. Vándor Virágot, Zala megye törvényszékének sajtószóvivőjét kérdeztem.

A Zalaegerszegi Törvényszék „Peren kívül” címmel 2016-ban alkotta meg társadalmi felelősségvállalás programját, amelynek egyik eleme a jótékonyság, illetve a rászorulók segítése. Az elmúlt évek során gyűjtöttünk adományt a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény Fogyatékosok Otthonának, a helyi karitaszon keresztül rászoruló családokat támogattunk, erdélyi iskolának adományoztunk, hozzájárultunk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás medencéjének felújításához, adtunk „Mackót a mentőbe”, részt vettünk a #nemluxustáska kampányban, futottunk a koraszülöttekért és segítettük a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületét is – részletezte dr. Vándor Virág.

– A Keszthelyi Járásbíróság összeszokott sportcsapata ezúttal a Magyarországi Légimentésért Alapítvány által szervezett futáson vett részt, ami a jótékony cél mellett a csapatösszetartást is erősítette. A dr. Sárompek Csilla, dr. Szilbereki-Vajda Dóra, Horváth Vera, György Izabella és Kelemen Erzsébet alkotta team a Nyugat-Magyarországi légimentésben jelentős szerepet játszó sármelléki reptér támogatásáért állt rajthoz, amelynek során a nevezők több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze – mondta végül a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.