Megtámadta a mentőtisztet, a rendőrök fékezték meg

A 24 éves  kölesdi férfi  2018. augusztus 3-án a Becsvölgyén, a Malom Kulcsosházban szórakozott barátaival, melynek során jelentősebb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Ittassága folytán többször elesett, illetőleg berendezési tárgyaknak, ajtónak esett, melynek következtében fején, homlokán sérülés keletkezett. Ellátását az egyik résztvevő helyszínre hívott ápolónő szakképzettségű édesanyja kezdte meg, aki úgy ítélte meg, hogy a sérült vádlott további vizsgálata szükséges, ezért a helyszínre mentőt hívtak. Kb. 22 óra körüli időben az Országos Mentőszolgálat részéről két  mentőápoló érkezett a kulcsosházhoz, akik az épületbe lépve röviden beszéltek az elsődleges ellátást végző nővel,  ezt követően azonban a helyiség padozatán matracon fekvő a vádlott ellátását megkezdeni nem tudták, mivel a vádlott a mentősöket meglátva felugrott és az egyik mentőápolót egy alkalommal ököllel arcul ütötte, aki az ütéstől sérülést nem szenvedett.

A támadást követően a mentősök az épületből kihátráltak, majd értesítették a rendőrséget. A vádlott egészségügyi ellátása csak rendőri közreműködés mellett volt lehetséges, majd ennek végeztével az általa elkövetett cselekmény miatt a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították.

Az állami mentőszolgálat tagja a mentéssel és betegszállítással összefüggésben közfeladatot ellátó személy.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.