Nem a táblázat állásából indulnak ki

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 6. fordulója hozza el a zalai rangadót, az FC Nagykanizsa ugyanis a Hévíz SK legénységét látja vendégül vasárnap 16 órától az Olajbányász-stadionban.


Nem is volt olyan rég, amikor a Kanizsa és a Hévíz futballcsapata tétmeccs keretében találkozott: Hévízen 2018. június 2-án 0-0-ra végeztek - még a megyei bajnokságban, ezúttal viszont már az NB III-ban mérkőznek

Fotó: Polgár László

A két gárda utoljára tétmeccsen 2018. június 2-án találkozott, akkor Hévízen 0-0-ra végeztek a felek a megyei első osztályú bajnokság utolsó fordulójában. Azt követően a Kanizsa a sikeresen megvívott osztályozó után feljutott a harmadik vonalba, most nyáron pedig a fürdővárosiak követték a dél-zalaiakat az NB III Nyugati csoportjába. A nagykanizsaiak jelenleg a tabella ötödik, míg a hévíziek a tizenhatodik helyén állnak.

- A táblázat állásából azonban nem szabad kiindulni – ezek már Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzőjének szavai voltak. - Úgy érzem, a srácok nem szabad, hogy presztízst csináljanak ebből a találkozóból, még ha természetesen tudjuk, hogy az átlagosnál talán nagyobb figyelem irányul rá Zalában. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a múlt heti itthoni vereség okozta csorbát kiköszörüljük és nem arra, hogy a Hévíz, vagy éppen a Mosonmagyaróvár érkezik. Motiváltak vagyunk és tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk vasárnap délután. Eltiltásából Ekker Milán visszatérhet a keretbe, ugyanakkor a múlt héten két sárgát követően kiállított Kovács György egy meccses eltiltást kapott, vele nem számolgatok.

P.L.