Ökumenikus imaséta

Közösen imádkoztak a városért és lakóiért a kanizsai felekezetek. Az ökumenikus imasétára és családi napra nemcsak a helyi gyülekezetek tagjait várták, hanem a felekezet nélkülieket is. Először 2016-ban volt ökumenikus imaséta a városban, azóta minden esztendőben elindul a zarándoklat az Erzsébet térről. - Ez egy szép hagyomány, remélem, hogy a jövőben is folytatódik. Akik eljönnek erre, megismerkednek egymással, elbeszélgetnek egymással. Általában kitűnő idő vár minket, és ez már egy családi nappá nőtte ki magát – mondta el Dénes Sándor polgármester.

A szervezők és a résztvevők is hisznek az ima erejében. - Nemcsak a tudomány és az ima, lásd Csókay András, hanem lehet, hogy még inkább a közélet és az ima. A közösségek és az ima, a város és az ima. Igen, van helye, szerepe - fogalmazott Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Az Erzsébet tér után a  Nagy-Magyarország-emlékműnél álltak meg a zarándokok, ahol  minden évben Hella Ferenc református lelkipásztor vállalja a szolgálatot. - Mindig fáj az embernek a szíve azért a szakításért, vagy azért a szétszakítottságért, amiben él a mi nemzetünk. Tehetjük az imádságot. Isten kezében van minden, a nemzetünk egyesítése. Az, hogy ez milyen formában történhet meg, azt is rá kell bíznunk. Nyilván fájó szívvel, de hittel és reménységgel imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt a mi népünknek – hangsúlyozta Hella Ferenc, református lelkipásztor.


A Nagy Magyarország Emlékműnél a nemzet egységéért imádkoztak a zarándoklat résztvevői.

Nikli Zsolt atya, a Felsőtemplom plébánosa első alkalommal vett részt a zarándoklaton. - Én nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, éppen azért veszek részt rajta, és támogatom is, hiszen fontos az imádság. Nemcsak a templomban, nemcsak egy zártabb közösségben, hanem valóban megmutatni, hogy valóban keresztény emberek vagyunk, ki merünk jönni az utcára, fontosnak tartjuk a városunkat, fontosnak tartjuk a városban élőket – mondta Nikli Zsolt plébános. Az imaséta résztvevői minden helyszínen elmondtak egy-egy imát, majd a délutánt közösen töltötték a Csónakázó-tónál.