Oltárcra kirándultak a mountain bike-osok

Oltárcra kirándultak a mountain bike-osok. A közelmúltban alakult Kanizsa Hegyikerékpáros Sport Egyesület első alkalommal hirdetett nyilvános túrát a biciklizés szerelmeseinek.

Az új víztoronynál találkoztak a kerékpáros túra résztvevői. A baráti társaság a közelmúltban szerveződött egyesületté, amelynek elsődleges célja a mountain bike-ozás népszerűsítése. A tagok szerint a hegyikerékpározás szerelmesei Zalában is találhatnak jó útvonalakat.


Taktikai megbeszélés a nagy út előtt (Fotó: Kanizsa Hegyikerékpáros Sport Egyesület)

– Magyarországon az, aki a Mátrában lakik vagy a Bakonyban, annak nyilván jobb lehetőségei vannak, de beszélgettem ceglédi hegyikerékpárosokkal. Kérdeztem tőlük, hogyan edzenek, hiszen nincsen hegy a környékükön, erre azt mondták, hogy mindig ellenszélben mennek. Szerintem van itt olyan terep a környéken, ahol egy elég kemény versenyt lehetne rendezni, ez már nekünk fejben meg is van – mondta el kérdésünkre Horváth Attila elnök.

A terepkerékpárosok közt vannak, akik versenyeznek is, mások kikapcsolódás gyanánt űzik ezt a sportot. A hétvégén mintegy 50 kilométer megtételére vállalkoztak.


Az egyesület első, nagyobb nyilvánosságot kapott túrája Oltárcra vezetett (Fotó: Kanizsa Hegyikerékpáros Sport Egyesület)

– A mai útvonalunk Oltárcra vezet. Ez egy kőzúzalékos, erdészeti útvonal, és egészen az oltárci vadászházig megyünk. Sormáson keresztül Eszteregnyére megyünk, a falun felmegyünk a dombtetőre, attól balra van ez az út, amin végi megyünk a mountain bike-os kollégákkal – fogalmazott Kálovics Tamás alelnök.

A túrára nemcsak az egyesület tagjait várták, hanem mindenkit, aki szeret terepen kerékpározni. A jövőben lesznek hasonló kirándulások, a hosszú távú célok között pedig egy verseny megszervezése is szerepel. A mountain bike-osok addig is várják az új tagok jelentkezését.