Összefogtak az álmokért

A jótékonysági előadást megelőzően a HSMK színházi előcsarnokában nyílt kiállítás Cserfő Betty festőművész képeiből. A tárlaton az az alkotás is látható volt, amit a festőművész a szervezők külön kérésére, a „Híd az álmokért” mottóhoz kapcsolódóan készített. A festményt a legtöbb adományt nyújtó magánszemélynek vagy cégnek ajánlották fel. – Nekem ez nagyon nagy kihívás volt, megmondom őszintén, mert állatokat nem nagyon szoktam festeni. De úgy gondoltam, hogy miért is ne, egy ilyen nemes cselekedet érdekében elvállalom, és így jött ez a festmény – mondta Cserfő Betty festőművész.

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ a „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványának javára gyűjtött az esten. Szakos Lilla 2017-ben csatlakozott az alapítványhoz, kuratóriumi elnökként immár két és fél éve segíti annak tevékenységét. – A mai nagyszabású estnek a lényege, hogy nemcsak a rászorulók, fiatalok, gyermekek, családok, idősek mindennapjai megsegítésére szolgál, hanem azokon túl, olyan dolgokat tudjanak megtenni, mint akár egy utazás, egy karácsonyi ünnep vagy egy gyereknapnak a megünneplése, amit más, jobban élő emberek könnyebben meg tudnak tenni – árulta el Szakos Lilla, a „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítvány elnöke.


Cserfő Betty festőművész a "Híd az álmokért" mottóhoz kapcsolódóan készítette el festményét

A rendezvényen egyebek mellett olyan együttesek, csoportok léptek a színpadra, mint a Zalagyöngye Táncegyüttes, a Honvéd Kaszinó Városi Színpada vagy a Nagykanizsai Fúvószenekar. – Majd látni fogják, hogy milyen örömmel és szeretettel teszik ezt. Mert azt tudnunk kell, hogy a világban egy dolog van, amiből ha minél többet adunk, annál többet kapunk, illetve annál több marad nekünk. Ez pedig nem más, mint a szeretet – fogalmazott Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül a jótékonysági előadás nem jöhetett volna létre. – Sajnos, élnek közöttünk olyan emberek, akik rászorulnak a segítségre. S nagyon sokan vagyunk – hála Istennek – olyanok, akik tudunk támogatni egy nemes célt. Ez az este ezért jött létre. Ezért köszönet mindazoknak, akik ma este is részt vesznek az előadásokban, és köszönet a szervezők munkájáért – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. A jótékonysági estet hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, a szervezők pedig azt remélik, hogy a jövőben is hasonlóan színvonalas előadások segítségével valósíthatják meg a rászorulók álmait.