Ötvennégy éves lett a Zalakarosi Fürdő

facebook megosztás

1965. szeptember 5-én két medencével nyitotta meg kapuit a Zalakarosi Fürdő. Az elmúlt több mint öt évtized alatt rohamosan fejlődött a létesítmény, aminek köszönhetően kedvelt célpontja lett a gyógyulni és pihenni vágyóknak. – Úgy gondolom, hogy az elmúlt évtizedekben óriásit fejlődött Zalakaros, és mára elérte azt a nagyon magas, ötcsillagos minősítést, amit a vendégeink el is várnak tőlünk. A vendégek igényeit pedig ki kell elégíteni minél magasabb szinten, a legfontosabb pedig az, hogy ők elégedetten távozzanak, és jöjjenek ide vissza – mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. 

Az ötvennegyedik évforduló alkalmából rendezett ünnepségén első alkalommal adták át a „Zalakarosi Fürdőért” díjat. Az elismerést olyanoknak ítélik oda, akik kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá a fürdő fejlődéséhez. Krampek Mihály a kilencvenes évek elején műszaki igazgatóhelyettesként kezdett el dolgozni a fürdőben, majd a társaság műszaki igazgatója, 2014-től pedig a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója lett. Krampek Mihály jelentős szerepet vállalt számos fejlesztési projekt megvalósításában. – Hatalmas meglepetés volt számomra, mert csak azt mondták, hogy jöjjek el erre a kis ünnepségre, és mindig boldogan is jövök. Isten igazából nem számítottam rá, mert úgy gondoltam, hogy amikor megkaptam a település díszpolgári címét, akkor a kitüntetések sora lezárult az én pályafutásomban, de örülök neki, és nagyon szépen köszönöm – fogalmazott Krampek Mihály nyugalmazott vezérigazgató.


Hegyi László augusztus elején hunyt el, ezért az elismerést özvegye és lánya vette át

Hegyi László 1972-ben került a Zalakarosi Fürdő kötelékébe, majd kisebb kitérőkkel 1990-től 2010-es nyugdíjazásáig a fürdő műszaki működéséért felelős TMK vezetője volt. A fürdőt műszaki tapasztalatával folyamatosan segítő Hegyi László augusztus elején hunyt el, ezért az elismerést özvegye és lánya vette át. – Nagyon szépen köszönjük a vezérigazgató úrnak, hogy megemlékezett édesapámról. Nagyon nagy űrt hagyott maga után a családban, és azt gondolom, hogy itt a fürdőben is. Ő mindig nagyon szívesen jött ide dolgozni az aktív éveiben is, illetve a nyugdíjazása után is. Köszönöm minden munkatársának, aki az emlékét megőrzi – nyilatkozta Hegyi Hajnalka, Hegyi László lánya.

Az ünnepség a mai díjátadóval nem ért véget, hiszen a fürdő születésnapi hétvégéjén az állandó zalakarosi lakosok öt forintért válthatják meg a komplex belépőt, amellyel az egész létesítményt használhatják – beleértve a megújult gyógycentrumot a sós vízű medencével, valamint a gyógykertet is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.