Pőcze aranya Szlovákiából

facebook megosztás

A szlovákiai Privigyén (Prievidza) huszonhetedik alkalommal rendezték meg a város nemzetközi szabadfogású birkózó versenyét és a rangos sporteseményre a szlovák csapatokon kívül mentek csapatok Csehországból, Lengyelországból, Szerbiából, Ukrajnából, valamint Magyarországról – így például a KBSE küldöttsége is.


Pőcze Bence, a KBSE birkózója ezúttal Szlovákiából hozott aranyat

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület négy versenyzővel képviseltette magát a 210 fős mezőnyben és közülük a legjobb eredményt, három győztes mérkőzésével a 68 kg-os Pőcze Bence érte el - diák I. korcsoportban (12-13 évesek) a dobogó legtetejére állhatott. Ugyanebben a korcsoportban a 35 kg-os Lakatos Kevin ezüstérmet nyert. Szintén ezüstérmet hozott haza a szlovákiai helyszínről a 100 kg-osok mezőnyében indult Dányi Márton, csak ő már a serdülő (14-15-évesek) korcsoportjában versenyzett, ahogy az 57 kg-os Balazsin Zdenkó, aki az 5. helyen végzett.

- Nagyon jó felmérő versenylehetőség volt a felkészülési időszakunknak megfelelő ellenfelekkel szemben a szlovákiai – mondta el Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. - Jó dolgokat láttam sportolóinktól, remekül küzdöttek a fiúk, Bence betegségből felépülve tudott jó eredményt elérni. Zdenkó egy nagyon sűrű mezőnyben - három győztes, két vesztes mérkőzéssel - maradt le a dobogóról. Pár héten belül kezdődnek a diákolimpiák, remélem sikerül még addig csiszolni tudásunkat és érmekkel térhetünk az országos versenyekről is haza.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.