Sikeres rajt Csurgón, szombaton hazai férfi meccs

Mindkét kanizsai NB II-es kézilabda együttes megkezdte szereplését a bajnokságban, a hölgyek hét és fél esztendő után vívtak hazai bajnokit a harmadik vonalban, míg a férfiak Csurgón kezdték győzelemmel az idényt.

Csurgói KK U23 – Tungsram SE 26-29 (12-16)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 1. forduló. Csurgó, 100 néző. Vezette: Csányi T., Drinóczi.

Tungsram: Balogh Á. 2 - Balogh P. 2, Vadász 5, Hári 3, Kovacsics 7/3, Kiss G. 2, Kisgéczi 4. Csere: Csalló 4, Hegedűs M., Miháldinecz, Horváth B., Virág, Gelencsér A., Jónás. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A kanizsaiakat a kispadon is kötötte össze szál a csurgói utánpótlással, hiszen a dél-zalaiaknál a csurgói Csalló Ádám, mint játékos-edző irányítja a Tungit, míg hazai oldalon a korábbi kanizsai játékos-edző, Gazdag Tibor is helyet foglalt, mint tréner. A nagykanizsaiak az NB I B-ből tértek vissza az NB II-be, keretük igencsak kicserélődött, ettől függetlenül a vendégek az első játékrészben végig vezetve játszottak. A második félidőnek volt egy szakasza, amikor a vendéglátók igyekeztek rákapcsolni és zárkózni, de a Tungsram jól sáfárkodott előnyével (soraiból még a kapus Balogh Ákos is betalált kétszer) és győzelemmel indította idényét.

A megyében bajnok nagykanizsai hölgyek a tavaly még NB I B-s Szekszárdi FKGC-t fogadták. A 2011-12-es idény után újra női NB II-es kézilabda meccset rendeztek a - most már nem NTE, hanem - Tungsram-csarnokban, illetve az Izzó SE név helyett a klub a Tungsram SE-t használhatja. Érdekesség, hogy a 2012-es kanizsai együttesből Szmodics Veronika ezúttal is ott lehetett a pályán a dél-zalaiaknál, akik jól is kezdtek a Tolna megyeiek ellen, hiszen a hazaiak vezettek 3-2-re is. Onnan aztán a vendégek igyekeztek átvenni az irányítást, egyben elhúzni, de 13-10-re feljöttek Tóth László tanítványai. A második harminc percet aztán a szekszárdiak kezdték jobban és hiába érkeztek a kanizsai gólok, arra a vendégek gyakorlatilag mindig többel tudtak válaszolni. így nyerték is biztosan a meccset.

Szeptember 21-én, szombaton 18 órától a férfiak mérkőznek itthon, az ellenfél a Rinyamenti KC lesz, míg a hölgyek - szintén a mai napon - a Tolna KC-hez látogatnak.