Sikerült a zalakarosi rekordkísérlet

Sikerült a zalakarosi rekordkísérlet: több mint öt órán keresztül strandfociztak az első alkalommal megrendezett fociparádé résztvevői. A tornán a Zalakarosi Fürdő csapata és a médiaválogatott indult.

Első alkalommal hirdették meg a Zalakarosi Fociparádét, amelyen két csapat nevezett. Olyan válogatott labdarúgók léptek pályára, mint Telek András és Nagy Anett, de számos médiaszereplő is feltűnt, így például Gájer Bálint és Ricky.


A két csapat (Fotó: Gergely Szilárd)

A Zalakarosi Fürdő csapata és a médiaválogatott ezúttal nem egymás ellen, hanem egymással játszottak azért, hogy világrekordot döntsenek.

– Szerettük volna a homokos focipályánkat kihasználni, és valami egyedit csinálni rajta. Utánanéztünk, hogy ilyen világrekord még nem született, ezt ma szeretnénk megdönteni azzal, hogy megpróbálunk öt órán keresztül folyamatosan játszani. Igen erős igénybevétel lesz, hiszen homokon jóval nehezebb játszani, mint füves vagy műfüves pályán – mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.


Józsi György is köszöntötte a fociparádé résztvevőit (Fotó: Gergely Szilárd)

A programot Józsi György, az MLSZ Zala megyei elnöke is megnézte. Az igazgatóság korábban kapuhálóval és egyéb eszközök beszerzésével segítette a fürdőben található strandlabdarúgó-pálya feltételeinek a javítását.

– Nekem szívügyem, mert fiatalabb koromban állandóan a strandon voltunk, és igaz, hogy nem ilyen korszerű feltételek között, de állandóan rúgtuk a labdát. A labdarúgás népszerűsítése mellett a strandlabdarúgás hozzájárul bizonyos képességek fejlesztéséhez, amelyek a nagypályán is jól kamatoztathatók – hangsúlyozta a szakember.


Megszakítás nélkül öt és fél órán keresztül tartott a játék (Fotó: Gergely Szilárd)

A rekordkísérlet sikerült, a két csapat öt és fél órán keresztül játszott megszakítás nélkül. A legjobb kapus a házigazdák játékosa, Fábics István lett, a legjobb mezőnyjátékos a médiaválogatott színeiben indult Kanta Krisztina. A gólkirály címet egy másik válogatott labdarúgó, Nagy Anett érdemelte ki.