Soron kívül döntöttek

Két céget is alapított Nagykanizsa önkormányzata a csütörtöki soron kívüli ülésén. A Nagykanizsai Ipari-, és Gazdaságfejlesztési Ügynökség Kft., valamint a Nagykanizsai Sport Nonprofit Közhasznú Kft. a városfejlesztő cég alatt működik majd. Az ülésen döntés született a cégek működéséhez szükséges vagyonrendelet módosításról, továbbá egy kültéri kézilabdapálya megépítéséhez szükséges pályázat beadásáról is. A sportpályára pályázható összeg 35-37 millió forint, amihez nagyjából 30 százalékos önerő szükséges, ehhez a tankerület 6 millió forinttal járulna hozzá. Ha a pályázat nyer, a pálya a Péterfy-iskolában épül fel.

A közgyűlés határozott az Integrált Területi Program keretösszegének 800 millió forintos emeléséről is. Balogh László, a humán bizottság elnöke a testületi ülésen elmondta, hogy az összegből egyebek mellett egy 48 férőhelyes bölcsőde épülne. A grémium határozott a Csiky Gergely utcai kőkereszt helyreállításáról és áthelyezéséről is.  A mai ülésen alapított ipari-, és gazdaságfejlesztési ügynökség feladatai közé tartozik majd az új ipari park működtetése és a vállalkozások segítése.

– A másik cég Nagykanizsa sportjáról szól tulajdonképpen. Egy olyan nonprofit kft. létrehozását jelenti, amely a jövőt illetően az utánpótlás-nevelés, az infrastruktúra működtetése és fejlesztése dolgában fog segíteni. Mindenki tudja, hogy a sportegyesületek működtetéséhez pénz és sok pénz kell. Az önkormányzat most is segíti őket, de szeretnénk, ha ez még nagyobb mértékű lenne. A sportcsarnok már a kivitelezés előszobájában van, hamarosan elkezdhetjük ezt a munkát. Ha ez megépül két éven belül, akkor viszont működtetni kell. Ennek a működtetésénél százmilliós nagyságrendekről beszélünk, amit az önkormányzat nem fogni tudni odatenni olyan könnyedén – tájékoztatott Dénes Sándor polgármester.