Színes programokkal indul az évad

A 2019-2020-as színházi szezonban is színes és eseményekkel teli kulturális életre számíthatnak a nagykanizsaiak. A Kanizsai Kulturális Központ őszi-téli programjai közt lesznek például színházi előadások, musicalek és operettgála, de informatikai előadásokra is várják az érdeklődőket, továbbá folytatódnak a Retro Kávéházi Esték is. 

A Kanizsai Kulturális Központ munkatársai ismertették az idei őszi-téli programokat, valamint a színházbérletek előadásairól is tájékoztatást adtak. - Mind a három intézményegységünk, a Hevesi Sándor Művelődési Központ, a Medgyaszay Ház és a Móricz Zsigmond Művelődési Ház munkatársai is nagy örömmel és nagy elánnal készülnek az évadnyitó időszakra. Szeptember második felében indul be igazán a kulturális programok kavalkádja, a HSMK-ban a már megszokott elemek, például a felnőtt, a gyermek és az ifjúsági színházbérleti sorozatok. Népszerűek a családi hétvége sorozataink is, a hónap végén várjuk a családokat mindhárom intézményünkben – mondta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

Folytatódik a Jazzkanizsa rendezvénysorozat is, amit idén november 8-án a Medgyaszay Házban tartanak. Fellép majd a Cseke Dániel Quartet, de a világhírű Tony Lakatos játékát is élvezheti a kanizsai nagyérdemű. A gyermekek számára lesz ifjúsági és gyermekszínházi bérlet, a komolyzene kedvelőinek igényeit a Filharmónia Fortissimo bérlet szolgálja ki, a színházkedvelő felnőtteket pedig három bérlettípussal várják a HSMK-ban. - Mindhárom bérletünket nagyon szívesen ajánlom a közönségnek, ugyanis rengeteg jó darabunk lesz, rengeteg jó színészt hozunk el Nagykanizsára. Az Átrium és a Kultúrbrigád produkcióját, a Tizenkét dühös embert tudnám ajánlani, ugyanis ellátogat hozzánk Mucsi Zoltán, Debreceni Csaba, de ellátogat hozzánk Sütő András is, aki Nagykanizsán született – fogalmazott Kománovics Alexandra, a HSMK művelődésszervezője.

Az őszi programok közt megtalálhatjuk az Orfeum Vándorszínpad operettgáláját, és Illényi Katica is színpadra lép a HSMK-ban. Az előadásokon túl lesz író-olvasó találkozó Szentesi Évával, valamint folytatódnak az Irodalmi- és a Retro Kávéházi Estek a Medgyaszay Házban, továbbá a Kalandozó Kanizsaiak sorozatra is várják az érdeklődőket.