Tizenhárom esztendős fiával lopatott egy balatonmagyaródi házból az 53 éves, zalai férfi

facebook megosztás

Saját gyerekét vitte a rossz útra egy lelkiismeretlen vindornyaszőlősi férfi, aki a szomszédba küldte át lopni a mindössze 13 esztendős gyerekét… Szerintem ez pont egy olyan eset, mikor nem csupán a cikk írója, hanem bizony az olvasója is abban reménykedik, hogy jól megméri majd a kanizsai bíróság ezt az embert, aki bűncselekmények elkövetésére vett rá egy gyereket. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy többszörös visszaeső, vindornyaszőlősi állandó lakos, 53 éves férfi 2019. március 13-án, volt feleségével közös balatonmagyaródi lakásán tartózkodott. A férfi a mindössze 13 éves fiát rábírta arra, hogy a fürdőszoba ablakán keresztül másszon be a szomszédos, lakatlanul álló családi házba és ott a magával vitt hosszabbítót a konnektorba dugja be, hogy a vételezett áramot a lakóházukba vezethesse át.

A fiú úgy is tett, amire az apja biztatta: az ingatlan fürdőszoba ablakáról letépte a szúnyoghálót, az ablakot benyomta, majd bemászott oda. Ezt követően, a hosszabbítót bedugta ugyan a konnektorba, de a lakásban nem volt áramszolgáltatás, így nem sikerült onnan áramot eltulajdonítani.

Ekkor a fiú közölte apjával, hogy van viszont a házban néhány csaptelep. A férfi visszaküldte a gyermeket, és egy villáskulcsot átadva neki, leszereltette vele a csaptelepeket. Az eltulajdonított 4 db használt csaptelep értéke összesen 40.000 Ft volt. A csaptelepeket a férfi értékesítette. Mindezekért a Nagykanizsai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat az 53 éves férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.