Újra benépesült a Liget Kuckó Közösségi Tér

facebook megosztás

Újra benépesült a Liget Kuckó Közösségi Tér: családi napot tartottak a városrészben, amelyen számos zenész szórakoztatta a helyieket, többek között a Kanizsa Csillagai, a Kopár Band és a YouTube-sztár Dorina. Az Együtt Ligetvárosért projekt újabb közösségi programját az önkormányzat rendezte konzorciumi partnerével, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségével.

Kora délutántól váltották egymást a fellépők a ligetvárosi családi napon.

– Nagyon szerteágazó a műsorunk. Most éppen verset mond egy fiú, de az imént hegedülni hallottunk ifjú tehetségeket. Igyekszünk úgy összeállítani a programot, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak, akik bemutathatják a tudásukat, a későbbiek folyamán pedig autentikus és mulatós zenében lesz részük az itt élőknek – fogalmazott Nagy József György, a DRVSZ elnöke.


Nagy József György, a DRVSZ elnöke köszönti a megjelenteket (Fotó: Gergely Szilárd)

A családi napot az Együtt Ligetvárosért projekt keretében rendezte az önkormányzat a DRVSZ-szel közösen.

– Van értelme az ilyen rendezvényeknek, tehetségkutatóknak, művészeti fesztiváloknak, amelyeken helyi vagy éppen távolról érkezett fellépők szórakoztatják önöket, ezzel is biztosítva egy felejthetetlen délutánt. Nem beszélve arról, hogy ezt a kis közösséget jobban összekovácsolják – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A városrészben élők örülnek, hogy a programok révén felpezsdült az élet az utóbbi időben a Ligetvárosban.

– Most már ez a második év, hogy itt vagyunk a Ligetvárosban. Ez egy nagyon jó csapatépítő, összekovácsolja az itt élőket, akik igényt tartanak erre, most már egyre jobban – árulta el Rostás Szabina koordinátor.


Kora délutántól váltották egymást a fellépők a színpadon (Fotó: Gergely Szilárd)

A projekt révén lehetőség nyílt a Liget Kuckó Közösségi Tér kialakítására, amelyet ma már napi szinten használnak, emellett az újabb két évre meghosszabbított program a helyi gyerekeknek is számtalan lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltésére.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.