Vadászati évadnyitót tartottak a Sohollári-völgyben

facebook megosztás

A már 29 éves múltra visszatekintő rendezvényen felavatták az 1970-ben lőtt, akkor világrekordnak számító gímbika szobrát, majd vadászavatással folytatódott a program. Az egész napos rendezvényen különböző kulturális programok is várták a vadászat szerelmeseit.

Rengetegen érkeztek a zalai vadászok évadnyitó rendezvényére. Az érdeklődők a környékbeli erdők és a vadászat szépségét bemutató, fotókból és festményekből álló tárlatot is megtekinthették.  – Van köztünk festőművész, intarziaművész, csont- és fafaragó, fotósok nagyon szép számmal, így valóban egy színes egyesület vagyunk. Arra törekszünk, hogy az embereknek közvetítsük a természet szépségeit, apró csodáit, mivel szerintem a mai civilizált ember kevésbé jut el a természethez - fogalmazott Polster Gabriella, a Zalai Vadász – Alkotók Egyesületének elnöke.

A magyar kormány fontos közgazdasági erőforrásként, nemzeti kincsként tekint a vadra. Így a Muraföldéhez köthető fejlesztések között is fontos szerepet kapnak az erdőgazdálkodást, az erdei vasútvonalakat, illetve a bakancsos turizmust segítő beruházások. Kincset jelent a vad mindenki számára, s főként az a zalai táj is, amely tele van erdővel, s az erdő, mint a kirándulás egyik fontos kelléke, itt van a kezünkben adottságként, lehetőségként. Ezt ki kell használni. S amikor vadászatról beszélünk tudjuk azt, hogy ez nagyon komoly bevételt jelent az országnak. S amikor az erdővel kapcsolatban az aktív turizmusról beszélünk, akkor ki kell emelni a festői környezetben tett sétát vagy a bakancsos turizmust - fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


Jövőre az országos vadásznapot is a festői szépségű Sohollári-völgyben rendezik

Az idei rendezvény egyben főpróba is volt, hiszen jövőre egy országos programot szervezhet a Zalaerdő Zrt. a Sohollári-völgyben. – Évről-évre mindig új attrakciókkal próbáljuk a vendégeket idecsalogatni, valamint az eseménynek emléket hagyni. Idén az 1970-es Marion Schuster-féle világrekord bikának az élethű mását avatjuk fel - említette Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

A Hubertus-mise után felavatták az új vadászokat, azt követően pedig – egyebek mellett – főzőversennyel és vadászkutya-fajtabemutatóval folytatódott a rendezvény. Jövőre az országos vadásznapot is a Zalaerdő Zrt. szervezi.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.