Vászonra írt gondolatok, érzések

facebook megosztás

Héra-Tokorcsy Ilona legújabb munkáiból és néhány régebbi, kedvenc képéből nyílt kiállítás a Medgyaszay Házban. A Vászonra írt gondolatok, érzések című tárlatot a hónap végéig nézhetik meg az érdeklődők. 

Üzenni, elgondolkodtatni szeretne olajfestményeivel Héra-Tokorcsy Ilona, akinek főbb témái közé az ős- és a teremtéstörténet, valamint a magyar regék világa tartozik. Emellett olyan hétköznapi dolgok is megihletik, mint az eső. – Még a Szemenyei Feri bácsinak volt egy párizsi utcaképe, amely olyan esős volt. Ezt még tinédzserkoromban láttam tőle, és annyira megragadt, hogy elhatároztam, egyszer majd festek én is egy esős képet – mondta Héra-Tokorcsy Ilona  festőművész.


Héra-Tokorcsy Ilona (az első sor jobb szélén) kiállítására sokan kíváncsiak voltak (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

A Vászonra írt gondolatok, érzések című tárlatot Balogh László, a humán bizottság elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe. – A maga katarzisos festészetével, alkotásaival saját magának is örömet szerez, de az ő munkáit néző, látó közönségnek is élményt nyújt. Ez a művészet értelme, még inkább: érzelme – hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Az alkotó művészetéről és az általa alkalmazott olajfestészetről Járási Ildikó iparművész beszélt, mint mondta: az olaj egy nagyon érdekes festék, amely nem adja könnyen magát, ugyanakkor úgy tartja, ez a technika illik a leginkább Héra-Tokorcsy Ilona lelkéhez. A kiállítást szeptember végéig lehet megnézni a Medgyaszay Házban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.