Veszprém megyei a győztes

A hatodik országos szenior egyéni rapid sakkbajnokság döntőjét rendezték meg a városban, a Medgyaszay-házban, ahol szép létszámú mezőny gyűlt össze a szűk két nap küzdelmeire.


A szenior sakkbajnokság döntőjében is húztak váratlant egymás előtt az ellenfelek

Fotó: Gergely Szilárd

A szenior sakkozók országos vetélkedése még az év első felében kezdődött, amikor is a nevező fővárosi kerületek, valamint a megyék, városok a viadal elődöntőit megrendezték és az azokon dobogós helyezést elért sakkozók szereztek jogot a kanizsai versenyen történő indulásra. A svájci rendszerű, kilenc fordulós bajnokság során aztán igazán színvonalas „elmebajnokság” bontakozott ki. Végül a helyezéseket tekintve ismerős nevekkel találkozhattunk a végelszámolásnál a mezőny elején, hiszen Hardicsay Péter, vagy éppen Mészáros András már rutinos éremhalmozók, de Volosin Vladimir is az esélyesek közé tartozik az indulásakor. Amilyen sorrendben soroltuk őket, nos, ezúttal úgy is végeztek, tehát Hardicsay legutóbbi két ezüstje után ezúttal győzött, a 2017-es győztes Mészáros előtt, míg Volosin bronzérmes lett. A tavalyi nyertes, Restás Péter a kilencedik helyen végzett, a kanizsai, egyben zalai színeket képviselő Papp Nándor pedig a tizenharmadikként zárt.

VI. Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság, döntő: 1. Hardicsay Péter (Veszprém megye) 7,5 pont, 2. Mészáros András (Budapest, XIX. kerület) 7, 3. Volosin Vladimir (Csongrád megye) 7, 4. Nagy Zoltán (Budapest, X. kerület) 7, 5. dr. Borús András (Szeged) 6,5, 6. dr. Gaál Attila (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) 6,5.

P.L.