A fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett ünnepséget a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete

Október 15-én tartják a fehérbot nemzetközi napját, ehhez kapcsolódóan pedig a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete évről évre megszervezi tájékoztató nappal egybe kötött ünnepségét. A rendezvényre az egész megyéből érkeztek a tagok. – Ilyenkor általában felvilágosítást kapunk azokról a lehetőségekről, amikkel mi élni tudunk. Gondolok itt a segédeszközökre, olyan paragrafusokra, törvényekre, vagy ehhez hasonló dolgokra, melyek hasznosak lehetnek, és tudnunk kell róla – mondta Hegedűs Attiláné, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének elnökségi tagja.


A rendezvényen a Honvéd Kaszinó énekkara és művészeti csoportjai is felléptek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az egyesület elnöke az elmúlt időszak fontosabb történéseiről is beszámolt. A tagok egy része nemrég az Esély Sportnap „Tekerd ránk az időd!” elnevezésű közösségi programján is részt vett, ahol ők tekerték a legtöbb időt, így az egyesület kapta harmincezer forintos nyereményt. Molnár Béla a Távszem Program nyújtotta lehetőségekről, valamint a látássérültek részére létrehozott hangoskönyvtárról is tájékoztatta az érdeklődőket. – Eddig úgy működött, hogy kazetta volt, aztán pedig CD. Most már egyszerűen letölthetők a szövegek. Különböző témákban, a regénytől az életrajzon át a szakácskönyvig. Ezeket a dolgokat helyben, otthon kiválaszthatják a listából, úgyhogy minőségi javulás lesz ebből a szempontból a sorstársainknak – fogalmazott Molnár Béla, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének elnöke. 


Október 15-én tartják a fehérbot nemzetközi napját (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eseményen azoknak a tagoknak is köszönetet mondtak, akik munkájukkal segítették az egyesület tevékenységét. Az elismerő oklevelet és vásárlási utalványt a keszthelyi Tóth Attiláné, a zalaegerszegi Horváth Imréné és a kanizsai Bedő Lászlóné vehette át. A rendezvényen a Honvéd Kaszinó énekkara és művészeti csoportjai is felléptek.