A Felsőtemplomban adott koncertet a Zala Szimfonikus Zenekar

facebook megosztás

Az ezúttal több mint száz művészből álló együttes Mozart Requiemjét adta elő. A zenészek és énekesek az Emlékezünk című hangversenyt ’56 mártírjainak és elhunyt rokonok, családtagok, barátok emlékének ajánlották.

A Zala Szimfonikus Zenekar a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar és a szombathelyi Szent Márton Kórus tagjaival kiegészülve adott a múlt héten ünnepi koncertet először a megyeszékhelyen, majd Keszthelyen, vasárnap pedig – az esti mise után – Nagykanizsán.– Egyrészt tekinthetjük úgy, hogy ’56 mártírjainak, áldozatainak emlékére lépünk fel, de mivel közeledik a halottak napja, akár mindenki a saját, elment szerettének az emlékét is felidézheti a hangverseny alatt. Gyönyörű mű, Mozart híres arról, hogy szép műveket írt…– mondta Sándor János, az előadás karmestere.


Több mint száz művész adta elő Mozart Requiemjét a Felsőtemplomban

A zenészek számára fontos volt, hogy Mozart Requiemjét egy ahhoz akusztikában és lelkiekben is tökéletesen illő helyszínen adják elő. – Mindenképpen nagyon jó ezeket az oratórikus műveket templomban előadni, az akusztika miatt pedig különösen. Zalaegerszegen a városi hangverseny- és kiállítóteremben énekeltük a zsinagógában, Keszthelyen is és itt is templomban énekeltük. Megyünk majd tovább Vasvárra, november 10-én ott is templomban fogjuk énekelni. Én azt gondolom, amikor egy templomban egy ilyen csodálatos, egyórás mű felszólal, akkor az minden hallgató számára egy csoda – említette Kovács Kata, a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar karnagya.

Mozart talán legismertebb műve a Requiem, amely egyben élete utolsó darabja is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.