A festészet szerelmesei

Jövő péntekig látható A festészet szerelmesei című képzőművészeti kiállítás a Hevesi-iskolában. A tárlatot Röszler Mária festőművész tanítványainak műveiből állították össze.

Tizenegy alkotó festményeit tekinthetik meg azok a műkedvelő érdeklődők, akik ellátogatnak a Hevesi-iskolába. A tárlaton csaknem 8 év munkájának gyümölcsét állították ki a szervezők. A művészekkel Röszler Mária nem csoportos foglalkozásokon, hanem egyénileg, külön-külön foglalkozott. – Büszke vagyok nagyon, mert látom az eredményét, és úgy érzem, hogy mindent megadtam nekik, de szigorú voltam. A hibákat ki kellett hangsúlyozni és nem elkendőzni. Ez nem olyan „játék”, hogy nem mondjuk el őszintén mi a probléma és min kell változtatni – mondta Röszler Mária festőművész.

A festőművész tanítványainak alkotásai mind egyedi, általában olaj technikával készült festmények. – Nagy öröm volt, hogy megtaláltam a művésznőt. Nincsenek véletlenek, ez sem volt véletlen. Az ecsetkezeléstől kezdve a témaválasztáson át a színkezelésig mindenféle trükköt megmutatott nekem. Ebből születtek ezek a szép képek, ami látszódik tőlem jobba és a hátam mögött is­­ – fogalmazott Horváthné Simola Erika nyugdíjas, festő.

A festőművész tizenegy tanítványának kiállítása október 18-ig látható a Hevesi Sándor Általános Iskola aulájában.

Böjti Irén, Gyenese Endréné Mária, Horváthné Simola Erika, Kepéné Bocskor Edina, Kepéné Cserfő Bernadett, Kolonics Lászlóné Erzsébet, Némethné Pecsics Katalin, Róka József Miklós, Tóth Béláné Erzsébet, Tóth Erzsébet és Szabó László műveit október 18.-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Hevesi Sándor Általános Iskola aulájában.