A Suzuki Swiftek réme

A zalai megyeszékhelyen fosztogatta a Suzukikat egy büntetett előéletű, 32 éves, zalaegerszegi férfi. Pitiáner összeget zsákmányolt, de majd 100 ezer forintos kárt okozott. A bűnügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kértem rövid tájékoztatást.

Egy 32 éves zalaegerszegi, büntetett előéletű férfi 2018. augusztus 23-24-én – közelebbről már meg nem határozható időpontban – Zalaegerszegen, a Berzsenyi utcában parkoló Suzuki Swift típusú személygépkocsi jobb első ajtaját feltörte, és onnan eltulajdonított egy 3000 Ft értékű ülésfűtést.

Ugyanezen napok egyikén a Zalaegerszeg, Stadion utcában parkoló Suzuki Swift jobb első ajtaját feszítette ki, és lopott el a kocsiból két, összesen 9000 Ft értékű rádiómagnót.

2018. október 9-én éjszaka a Zalaegerszeg, Petőfi utcában leállított Suzuki Swift bal első ajtaját feszítette ki, és onnan tulajdonított el egy 4000 Ft értékű pendrivot.

A rongálással okozott összes kár 96.000 Ft volt. Mindezekért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat a 32 esztendős férfi ellen.

Papp Attila