Átadták a bagolaiakat szolgáló legújabb fejlesztéseket

A városrészben korszerűsítették a kultúrház fűtésrendszerét, kiépítettek egy térfigyelő kamerarendszert, elkészült egy pavilon és járdát is bővítettek. A beruházások bruttó 21 millió forintba kerültek.


A beruházások között elkészült a temetőhöz vezető járda hiányzó szakasza is.

A pénteken átadott fejlesztések a bagolaiak mindennapjait szolgálják. A közösségi élet különösen fontos a településrészen, ezért megújult a kultúrház is. – A kultúrház, mint látható, fűtésrekonstrukción esett át az orvosi rendelőtől a konyháig. Nagyszerű az új fűtésrendszerünk. Néhány hónappal előtte kifestette az önkormányzat az épületet és a nyílászárókat is korszerűsítette. Amint látható, elkészült 40 négyzetméteres alapterülettel egy nagyon szép pavilon is, ami az itt lakók pihenését és szórakozását fogja biztosítani a jövőben ­­– mondta Poprádi Zoltán, a Nagykanizsa-Bagolai Városszépítő Egyesület elnöke.

A kultúrház mellett épült pavilon különböző rendezvényeken és közösségi eseményeken szolgálja majd a bagolaiakat.  – Egy régi igényt elégítettünk ki ezzel a ma átadott közösségi térrel, ami megkönnyíti a közösségek összejövetelét esetleg egy olyan esős időszakban, amikor alkalmassá válik egy fedett részen összejönni, ünnepelni. Ezen kívül egy nagyon fontos dolog történt Bagola városrész tekintetében, egy kamerarendszer került kiépítésre­ – említette Jerausek István önkormányzati képviselő.

Az idei fejlesztések bruttó 21 millió forintba kerültek. – Nagyon erős közösség tud itt lenni. Ennek sok részletét lehetne mondani a templomtól kezdve a közösségi házon át a focicsapatig. Sokan szeretnek itt élni, létezni Bagolán, és talán még inkább fognak szeretni itt élni azon beruházási ajándékokkal, ’melyeket most adtunk át – fogalmazott Balogh László, a humán bizottság elnöke.

A beruházások között elkészült a temetőhöz vezető járda hiányzó szakasza is.